5. října 2008 • 21:58

Heinz a spol. na Jablonec nestačili

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTOGALERIE - Když Jablonec vystřelil na branku, dal gól. Proti Brnu se tak za celý zápas stalo dvakrát a jablonečtí fotbalisté díky dvěma přesným střelám v rozmezí sedmi minut přehráli Brno 2:0.



A především střela Michálka na 2:0 po hodině hry ozdobila jinak spíše bojovné utkání. Záložník Jablonce se neunáhlil, počkal si na odražený balon a z dvaceti pěti metrů ho z voleje trefil přesně. Přesněji to snad ani nešlo. Brněnský gólman Lejsal se jen ohlédl, jak míč zaplul do šibenice.

David Lafata se snaží projít přes Jana Trousila a Marka Heinze
David Lafata se snaží projít přes Jana Trousila a Marka Heinze


Co zaznělo
"Vyhrálo lepší mužstvo, celý druhý poločas byl Jablonec lepší než my. Dostali jsme první gól a pak ten krásný na dva nula. V závěru nám domácí ani nepůjčili míč, byla to pak taková exhibice."
Petr Uličný, trenér Brna
Byla to teprve druhá střela Jabloneckých, která zamířila mezi tyče! Tu první vyslal o sedm minut dříve Valenta.

„Dostal jsem balon od Igora Žofčáka, otočil jsem se s ním a důležité jen bylo, abych trefil bránu,“ řekl šťastný střelec Valenta. Branku vzápětí oslavil jako by choval děcko. Davidu Lafatovi se totiž v sobotu narodila dcera Vanda.

Jablonečtí fotbalisté hodně stříleli, ale také hodně nepřesně mířili. Martin Lejsal na zápas nebude vzpomínat rád. Nejvíce práce měl vlastně až v 88. minutě, kdy mimo pokutové území předvedl s dobře napadajícím Lafatou taneček a následně odkopl míč do autu…

„Narazili jsme na silnějšího soupeře. Spokojen jsem byl jen s prvním poločasem, kdy se kluci vyrovnali agresivitě Jablonce. Ten ale ve druhém poločase vystupňoval své úsilí a zaslouženě vyhrál,“ řekl brněnský trenér Petr Uličný. „To se opravdu hezky poslouchá. Souhlasím s tím,“ usmíval se po zápase spokojený trenér domácích František Komňacký.


Výsledek:
FK Baumit Jablonec - 1. FC Brno 2:0 (0:0)
Branky: 54. Valenta, 61. Michálek. Rozhodčí: Paták - Lhoták, Hojsík. ŽK: Michálek - Trousil, Polách, Střeštík. Diváci: 2120.
Jablonec: Špit - Zábojník, Huber, Homola, Hamouz - Michálek (87. Hloušek), Pavlík, Valenta (80. Klapka), Žofčák - Hesek, Lafata (90. Kocourek)
Brno: Lejsal - Kuncl (78. Borák), Švejnoha, Trousil, Čoupek - Kalivoda (29. Okleštěk), Mareček, Polách, Střeštík - Baláž, Heinz

Sourh zápasů 9. kola >>>

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud