5. října 2008 • 19:01

'Bolka' vede ligu!

Autor: ČTK, Aleš Roll
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTOGALERIE - Tým kouče Pavla Hapala vede Gambrinus ligu! Toto poselství vyslala do světa výhra Mladé Boleslavi nad Příbramí. Na špici tabulky však zůstanou Středočeši pouze do derby pražských „S“.



Po něm však Boleslav klesne za všech okolností na druhou pozici. I tak ovšem pohled na tabulku modrobílé těší. „Samozřejmě. Před zápasem jsem řekl, že chceme být po tomto kole druzí, bez ohledu na to, jak skončí derby. A mužstvo úkol splnilo,“ pochvaloval si boleslavský stratég.

Středočeši momentálně předvádějí líbivý kombinační fotbal. Už devět zápasů neprohráli. Poklonu vysekl soupeři i kouč hostů Massimo Morales. „Byl to zápas týmů naprosto rozdílné třídy. Boleslav je nejsilnější mužstvo, které jsme doposud v lize potkali,“ pronesl italský trenér. A to už se Příbramští střetli i se Slavií, Brnem či Ostravou…

Luboš Pecka v nezáviděníhodné situaci
Luboš Pecka v nezáviděníhodné situaci


V sestavě hostů se po pěti zápasech objevil obránce Martin Müller, jenž si doléčil zlomenou čelist ze souboje s teplickým Lukášem. Místo gólmana Martina Slavíka, který přišel v týdnu na hostování z Teplic místo zraněného Krbečka se však překvapivě objevil Mario Michalík.

Boleslavský kouč se spolehl na stejnou sestavu jako před týdnem při vítězství na Žižkově. Středočeši se od začátku duelu tlačili před Příbramskou branku, poprvé však na ni vystřelili ve 30. minutě. A byl z toho gól – Poláček rozehrál standardku a Procházka míč líznutím usměrnil.

Na další branku čekali domácí do 61. minuty. Pecka z úhlu přihrál zpět před vápno, tam Rajnoch nachystal míč Kalinovi a ten tvrdě vypálil. Brankář Michalík míč jen tečoval a ten se pak snesl do branky.

Z penalty však v 77. minutě snížil kapitán Příbrami Huňa. „Bylo to přísné, ruce jsem rozpažil, nic jsem mu neudělal,“ zlobil se Poláček, který se ve vápně nalepil na Klesu a ten pak upadl. „Přistrčil mě, byla to jasná penalta,“ povídal zase Klesa. Boleslav však třetím gólem uklidnil kanonýr Pecka. Kyselův oblouček ještě brankář Michalík vytěsnil, na dorážku Pecky už však nestačil.


Výsledek:
Mladá Boleslav - Příbram 3:1 (1:0)
Branky: 30. Procházka, 60. Kalina, 83. Pecka - 77. Huňa z pen. Rozhodčí: Kocourek - Slavík, Gallo. ŽK: Janíček, Řezníček, Poláček - M. Knakal. Diváci: 4560.
M. Boleslav: Miller - Kalina, Procházka, Janíček, Mach - Mendy, Sylvestre, Rajnoch, Poláček (82. Kysela) - Řezníček (66. Papadopulos), Pecka (88. Táborský)
Příbram: Michalík - M. Knakal, Müller, J. Štochl, Mišun - Klesa, Tarczal, Borek (66. Costa), Pleško (60. Kalabiška) - Fantiš (62. De Oliveira), Huňa

Sourh zápasů 9. kola >>>

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud