5. října 2008 • 18:50

Teplice jely na porážku taxíkem!

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Zůstaň, jaký jsi... Řepku hráči žerou, bude výborný trenér, předpovídá Páník
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTOGALERIE - Bohemians Praha zdolali v utkání 9. ligového kola Teplice 1:0. Do vedení je poslal už po 11 minutách kapitán Zoubek, který proměnil pokutový kop za ruku Merziče. Domácí tím zároveň ukončili 342 minut trvající neprůstřelnost brankáře Belice.



I když si hosté ve druhém poločase vytvořili značný tlak, prosadit se proti důrazné obraně nedokázali.

Cesty Teplic na stadionek žižkovské Viktorie jsou zřejmě prokleté. Zatímco před srpnovým zápasem s Viktorií je stihlo průjmové onemocnění, před dnešním zápasem s Bohemians zase bojovali s dopravní zácpou. Severočeši přitom vyrazili do Prahy už v sobotu, při cestě z hotelu ale zůstali stát v osmikilometrové koloně na pražské konci dálnice D1.

Aidin Mahmutovič a Michal Demeter v hlavičkovém souboji
Aidin Mahmutovič a Michal Demeter v hlavičkovém souboji


Kompletní tým tak podle musel z dálnice pěšky, na stadion nakonec dorazil sedmi taxíky.

DOBRODRUŽNÁ CESTA
Tepličtí fotbalisté si užili na stadion cestu vpravdě dobrodružnou. Odpolední dopravní nehoda na druhém kilometru dálnice od Brna je uvěznila v osmikilometrové koloně a jejich autobus na Žižkov jednoduše nepustila.

"Když jsme viděli, že se nám krátí čas a pořád stojíme, rozhodli jsme se pro záložní variantu. Museli jsme přebíhat pole a volat taxislužbu, do kabin jsme se dostali asi 35 minut před začátkem," řekl ČTK po zápase teplický kouč Jiří Plíšek.

"Začínám mít pocit, že tohle hřiště nám asi není souzené. To ale náš výkon neomlouvá, jsem z něj zklamaný. Utkání sice rozhodla jedna situace my ale měli ukázat svou kvalitu, vynutit si víc šancí a minimálně remizovat," dodal Plíšek.

Jeho hráči se jen obtížně srovnávali s tvrdostí a důrazem domácích. "Hlavně se nám nedaří připravovat si šance ze hry, nemůžeme spoléhat na nulu v defenzivě a branky ze standardních situací. Z naší strany je potřeba mnohem větší důraz, potřebujeme víc hladových hráčů," hledal Plíšek příčiny porážky.

To jeho protějšek Luboš Urban měl důvod k úsměvu. "Porazit Teplice, které mají za sebou několik sérií, to se počítá," liboval si a radost mu nezkazil ani závěr zápasu, v němž bylo domácí obraně místy úzko. "V danou chvíli jsme nemohli hrát nic jiného než poctivou defenzivu. Až do sedmdesáté minuty jsme ale byli podle mého aktivnějším týmem spíš my," prohlásil Urban.

Nakonec ho mohlo mrzet jen zranění kapitána Davida Zoubka. "Jeden z našich lékařů mluvil o zlomeném kotníku, počkáme na rentgen," řekl Urban. Po zápase se mezi novináře dostal i teplický záložník Jiří Sabou, který nabídl trochu jiné hodnocení.

"Tohle nemělo s fotbalem nic společného. Po deseti minutách si Merzič kryl rukou obličej a od té doby se přestal hrát fotbal," komentoval penaltu, která rozhodla o výhře domácích. Roztrpčení na něm bylo znát, i když hovořil o dvou neuznaných gólech.
A i samotný zápas měl průběh velmi podobný tomu z 2. kola, už po 11 minutách totiž domácí vedli. Merzič zastavil míč rukou a z nařízené penalty se nemýlil domácí kapitán David Zoubek. Radost z desáté ligové branky mu ale vzápětí zkazil jeden z tvrdých soubojů uprostřed hřiště, po němž skončil na nosítkách a musel střídat.

Zatímco do té doby tahali v nepříliš záživném boji uprostřed hřiště za delší konec domácí, po odchodu Zoubka se role vyměnily a brankář Beláň začal mít starosti, nejprve s individuální akcí Vachouška, krátce před poločasem i s tvrdou a umístěnou ranou z přímého kopu v podání Kleina. A když už míč za jeho záda hosté konečně dostali, překazil jim radost se zpožděním odpískaný faul na brankáře.

Přesnější a záživnější podívané se spoře zaplněné tribuny nedočkaly. Teplice sice vyvíjely směrem dopředu o něco více aktivity, dobrý domácí presink je ale nutil stále častěji jen k nakopávaným míčům, které zhuštěná obrana s přehledem sbírala. Až v 63. minutě se po rychlé narážečce objevil na levém rohu malého vápna Mahmutovič, křížnou střelou ale branku daleko minul.

O něco více fotbalu tak na hřiště přinesl až střídající teplický Mareš. Ve 73. minutě po jednom z dravých průniků z levé strany našel zcela volného Mahmutoviče, ten ale míč do branky opět nesměstnal. Na druhé straně zase zkoušel štěstí z dálky technickou střelou Jablonský, brankář Belic ale míč vyškrábl.

Tou dobou už ale byl obraz hry zcela jiný. Teplice s trojčlenným útokem tlačily a vynucovaly si závary. Nejblíže k vyrovnání měl Smejkal, který se vysmekl ze sevření Horáčka a přehodil vybíhajícího Beláně, branku ale netrefil. Domácí už nakonec výhru ubránili.


Výsledek:

Bohemians Praha - FK Teplice 1:0 (1:0)
Branka: 11. Zoubek z pen. Rozhodči: Adam - Košec, Novák. ŽK: Turtenwald, Vošahlík, Kropík - Vachoušek, Doležal, Mahmutovič, Klein. Diváci: 1622.
Bohemians: Beláň - Macháček, Horáček, Obermajer, Grznár - Zoubek (36. Vošahlík), Turtenwald, Jablonský - Jeslínek (78. Kropík), Demeter- Ibe (59. Galbavý)
Teplice: Belic - Merzič (76. Smejkal), Klein, Lukáš, Rosa - Doležal, Ljevakovič (46. Verbíř), Sabou, Stožický - Vachoušek (65. Mareš), Mahmutovič

Sourh zápasů 9. kola >>>

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud