5. října 2008 • 18:50

Kladno proti Budějovicím bez branek

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Kladna remizovali v utkání 9. kola první ligy s Českými Budějovicemi 0:0 a opustili poslední místo v tabulce, kam na chvíli klesli po sobotní výhře Zlína nad Plzní. Středočeši měli v dnešním utkání výraznou převahu.



Dvakrát dokonce trefili tyč, ale jihočeskou obranu nepřekonali. S Dynamem tak doma poprvé ztratili body, naopak hosté pod trenérem Pavlem Tobiášem v lize ani popáté neprohráli.

Kladno vyřešilo rozsáhlou marodku angažováním několika posil. Středočeský dres poprvé oblékli záložník Smutný z druholigového Fulneku a také Herzán, kterého domácí získali na poslední chvíli do konce roku jako amatéra z krachujícího italského klubu La Spezia.

Na Kladenských byla od úvodu patrná snaha odpoutat se ze dna tabulky. Jako první zahrozil Šilhan, ale brankář Kučera stačil včas vyběhnout. Hostující gólman musel znovu zasahovat v 18. minutě, kdy z úhlu nebezpečně pálil Smutný.

Co zaznělo
"Pro nás je remíza samozřejmě zklamání, protože jsme potřebovali získat tři body. V domácím prostředí se musí proti týmům ze spodní části tabulky vyhrávat."
domácí kouč Martin Hřídel

"Asi to byl zatím nejtěžší zápas, který jsem venku v téhle sezoně zatím odkoučoval. Domácí hráli v první půli výborný fotbal, nastoupili velmi agresivně a zaskočili nás. V některých momentech jsme nestíhali a měli i štěstí,"
kouč Dynama Pavel Tobiáš
Domácí nápor pokračoval. Ve 22. minutě napřáhl z dálky z přímého kopu Procházka a jeho přízemní střelu zastavila tyč, od níž se míč odrazil do Kučerovy náruče. Na druhé straně zkoušel v ojedinělé akci po Sedláčkově přiťuknutí štěstí Svátek, ale jinak Jihočeši působili neškodným dojmem a zaostávali ve všech herních činnostech.

Kladnu však nestačily ani ty nejvyloženější šance, a když už Kučeru překonali, zastavila jejich snahu po půlhodině hry znovu branková konstrukce. Zoubele po nakrátko rozehraném rohu našel ve vápně úplně volného Procházku, který napřáhl a orazítkoval opačnou tyč než před sedmi minutami.

Až pak Dynamo trochu srovnalo krok. Homoláč se vydal na úprk středem hřiště, ale na dostatečně tvrdé zakončení už mu neměl síly. V 41. minutě znovu zahrozili Kladenští, Beneš hlavičkoval po přímém kopu z hloubi pole jen těsně nad.

Domácí i po přestávce pokračovali v tlaku. Hned z kraje druhé půle se tlačil do šance Zoubele, ale Kučera stihl zasáhnout. Postupem času se hosté dostali do tempa. V 53. minutě přiťukl Leština do běhu Svátkovi a domácí gólman Pavlík musel vytasit první těžký zákrok v zápase. Kladenští nebrali varování příliš vážně a za pět minut mohli prohrávat, kdyby Homoláčovu hlavičku nezastavila tyč. Tím však jihočeská ofenziva skončila.

Domácí mocně toužili po třech bodech, ale jejich snahu brzdila nervozita. Poslední větší šancí tak byla Zoubeleho rána, s kterou si poradil Kučera. A když svoji střeleckou smůlu v závěru neprotrhl ani Procházka, mohli se hosté radovat ze čtvrté remízy pod Tobiášem.

Výsledek:

SK Kladno - Dynamo České Budějovice 0:0
Rozhodčí: Kocián - Zlámal, Pelikán. ŽK: Homoláč. Diváci: 2015.
Kladno: Pavlík - Procházka, Beneš, Killar, Jurkič - Smutný, Strnad, Herzán, Cigánek - Zoubele, Šilhan (68. Zachariáš)
Č. Budějovice: Kučera - Laurinc, Horejš, Hunal, Leština - Benát (90. Stráský), Hílek, Homoláč, Šíma - Sedláček, Svátek (88. Mezlík)

Sourh zápasů 9. kola >>>

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud