ČTK
5. října 2008 • 18:57

Výhra Olomouce po dvou měsících

Autor: ČTK, Richard Šíma
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Šestizápasové olomoucké čekání na vítězství skončilo, Žižkov naopak potřetí v řadě prohrál. Hanáci sice proti týmu ze spodních pater tabulky nepředvedli nic velkolepého, ale dvakrát byli šikovní při zakončení, a proto vyhráli 2:0.



Nebezpečnější byl v úvodních fázích zápasu Žižkov. Drobisz likvidoval Straceného možnost a vzápětí Šťastného velkou šanci. Tím se ale Pražané na nějaký čas vystříleli a fanoušky pak vzrušil až Petr Švancara, který se svíjel v bolestivé křeči na trávníku a držel se při tom za nohu tak přesvědčivě, že to vypadalo, že už se na ni nikdy nepostaví.

Co zaznělo
"Domácí byli hladovější po vítězství než my. Myslím si ale, že jsme si zasloužili lepší výsledek. Na druhou stranu nemůžeme chtít body, když neproměníme šance, které jsme měli. Musíme dále pracovat. Herně a šancemi jsme šli nahoru, chce to ale potvrdit i nějakým vítězstvím."
trenér Žižkova Josef Csaplár

Během okamžiku se však postavil a bolest byla tatam. Vysloužil si za to pískot olomouckých fandů a vyslechl si řadu peprných nadávek. Po jedné takové se otočil směrem k tribuně a na jednoho z fanoušků zavolal: „Hej, Johny, jestli máš ještě něco chytrýho, tak to řekni divákům!“

Byl to ale právě Švancara, kdo vymyslel jeden z nejhezčích momentů utkání. Obešel Škerleho a dloubl do míče tak, že ten obletěl Drobisze a odrazil se od břevna. To už ovšem Sigma vedla 1:0. Ještě v první půli totiž poslal Melinho ze sedmnácti metrů nepříliš prudkou, ale o to překvapivější střelu, na kterou Bartalský nezareagoval. „Bylo to zpoza obránce, viděl jsem ten míč pozdě,“ pravil žižkovský gólman po utkání.

V 69. minutě přišel na hřiště olomoucký Janotka. A sotva minutu poté mu do šance přihrál Hubník a Janotka nádherným lobem vyřadil Bartalského ze hry. „Možná ten oblouček vypadal hezky, ale popravdě řečeno to byla asi jediná volba, jak tu situaci zakončit,“ usmíval se Janotka po utkání.


Výsledek:

Sigma Olomouc - Viktoria Žižkov 2:0 (1:0)
Branky: 34. Melinho, 70. Janotka. Rozhodčí: Jílek - Kubáň, Peřina. ŽK: Hořava, Onofrej - Stracený. Diváci: 3567.
Olomouc: Drobisz - Škerle, Hudec, Komárek, Onofrej - Kaščák, Rossi - Hubník (88. Štěpán), Melinho, Hořava (59. Ordoš) - Pospíšil (69. Janotka)
Žižkov: Bartalský - Šťastný, Besta, Gabriel, Xavier - Stracený (56. Kučera), Procházka, Vozábal (75. Novotný), Koukal - Demjan (46. Kalod), Švancara

Sourh zápasů 9. kola >>>

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud