5. října 2008 • 10:41

Armstrong: Nejsem žádná ostuda!

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sedminásobný vítěz Tour de France Lance Armstrong se pustil do organizátorů slavného závodu, kteří ho neustále nepřímo obviňují z dopingu.



Sedmatřicetiletý Američan, který se před měsícem vrátil po třech letech k profesionální cyklistice, se ozval poté, co ho nový šéf pořádající společnosti Amaury Sports Organisation (ASO) nazval ostudou Tour.

Amaury: Armstrong je ostuda Tour>>>

"Když jsem byl na Tour naposledy, vyhrál jsem ji posedmé za sebou a nikdy jsem nebyl pozitivně testován navzdory sedmi letům přísných kontrol," citovala agentura Reuters Armstrongovo prohlášení.

"Nemusím navíc připomínat, že ani jeden z 25 cyklistů, kteří se mnou během těch let jezdili v týmu, také nebyl nikdy pozitivně testován," uvedl americký cyklista.

"Navíc podle všech dostupných průzkumů dosahovala v té době sledovanost, zájem médií, fanoušků a sponzorů z celého světa rekordních čísel. Co je to potom za ostudu?" dodal.

Ohradit se rozhodl poté, co nový šéf ASO Jean-Etienne Amaury v sobotu prohlásil, že Armstrong dělal Tour ostudu. "Už mě to začíná štvát. Miluji Tour, mám rád fanoušky ve Francii, ale tohle prostě nehodlám akceptovat," prohlásil.

Americký cyklista bojoval s dopingovým podezřením takřka po celou svou kariéru. Před třemi lety list L'Equipe, který vlastní dceřiná společnost ASO Editions Philippe Amaury, přišel s informací, že ve vzorku Armstrongovy moči ze závodu v roce 1999 byly nalezeny stopy EPO.

Obviněním se zabývala Mezinárodní cyklistické unie, nakonec však oznámila, že nemá v ruce nic, za co by měla Armstronga potrestat.

Články odjinud


Články odjinud