Michal Koštuřík
4. října 2008 • 21:00

Plzeň nestačila na Zlín. Ustojí to Šilhavý?

TOP VIDEA
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kdo probere Plzeň? Šilhavého soubor podtrhl své soužení ve Zlíně, kde mívají hosté luxusní půdu pro sběr bodů. Jenže v sobotu v dešti narazili.



Nedali šance, Limberský se po faulu na Kroupu nechal vyloučit. Bojovný soupeř tentokrát své území uchránil a zvedl se ze dna.

Výsledek se zásadně promítl do nálady v obou klubech. Ve Zlíně nastal po bouřlivých dnech klid. Zaskakující kouč Ladislav Minář svou misi zvládl, ze dvou utkání urval tři body.

Proti Plzni čekal válku a vyslal do ní odolnou jednotku. Ale až po Žůrkově sólu v nastavení si mohl vydechnout. „Bylo vidět, že proti sobě hrají týmy, které nejsou v pohodě,“ shrnul trénující ředitel.

„Chtěli jsme hrát jednoduše, na vysoké hroty. První poločas jsme zvládli slušně. Ale pak jsme se logicky začali bát o vedení. Tlak na hlavy hráčů byl veliký,“ dodal.

Zlínští mohou líbat nohy útočníkovi Bačovi, který ve 28. minutě brilantně zakončil sólo. Domácí po pauze ubrali plyn a těsný náskok bránili. Držel je gólman Baránek, který vytěsnil těžké střely Koláře a Petržely.

„Kluci si nejvíc přáli, aby už byl konec,“ vystihl Minář, jehož by mohl po úterním poháru v Jihlavě nahradit Stanislav Levý. Ovšem jeho příchod zdaleka není jistý.

A co bude s Jaroslavem Šilhavým? Plzeň pod jeho vedením nenaplňuje předsezónní ambice. Vyhrála pouze v prvním kole! A po víkendu je na tom stejně špatně jako Zlín.

„Žádné ultimátum jsem nedostal,“ prohlásil po druhé porážce v řadě Šilhavý, který se dnes jako Radův asistent připojí k národnímu týmu před kvalifikací MS. Bude se mít kam vracet? „To není moje věc,“ uvedl.

Západočechům ve Zlíně nepomohl ani nadějný výkon nové posily Daniela Koláře. „Hrál velmi slušně. Mohl dát i gól,“ poznamenal kouč. „Všichni hráči pracovali dobře. Ve druhém poločase jsme byli lepší. Na konci jsme šli do rizika, ale neměli jsme síly na zvrat,“ dodal.

FC Tescoma Zlín - FC Viktoria Plzeň 2:0 (1:0)
Branky: 28. Bača, 90. Žůrek. Rozhodčí: Kovařík - Mencl, Santarius. ŽK: Zúbek, Bača, Žůrek, Malcharek - Trapp, Rada. ČK: 70. Limberský (Plzeň). Diváci: 2488.

Zlín: Baránek - Malcharek, Kroča, Zbožínek, Penner - Malár (60. Vyskočil), Zúbek, Šmahaj, Konečník (87. Kraus) - Bača (73. Žůrek), Kroupa. Trenér: Minář.
Plzeň: Poštulka - Rada (87. Krbeček), Halama, Hochmeister, Trapp (62. Petržela) - Limberský, Horváth, Jiráček, Kolář - Rezek, Tatanašvili (65. Varadi). Trenér: Šilhavý.

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud