Zdeněk Janda
4. října 2008 • 11:35

Den D je tu. Show startuje!

TOP VIDEA
Zůstaň, jaký jsi... Řepku hráči žerou, bude výborný trenér, předpovídá Páník
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vyrážíte dneska do O2 Areny? Tak si můžete mnout ruce! Ať to dopadne jakkoliv, i když třeba padne málo gólů, buďte si jistí, že zažijete historickou událost.



Show začíná! Od 18 hodin se rozjede boj mezi týmy Tampa Bay Lightning a New York Rangers. Česko poprvé uvidí NHL. Těšte se. A vychutnejte si to.

Sledujte zápas v podrobné online reportáži>>>

Pohodlně se usaďte v hledišti. Nebo si zapněte televizi. NHL vám nabídne prvotřídní podívanou, o které se bude ještě dlouho mluvit. A v neděli nanovo.

Čistý, nepopsaný led. Úchvatné uvítání hráčů. Legrácky na obří multimediální kostce. Ochozy plné celebrit. Ten hokejový svátek prostě hltejte!

Dneska budou vedeni jako domácí hráči Lightning, o den později borci z Rangers. „Chystá se velká věc. A my všichni Češi jsme moc rádi, že u toho můžeme být,“ řekl útočník Václav Prospal z Tampy Bay, největší česká hvězda.

Ale pozor, jednoho krajana nejspíš neuvidíte. Do ofenzivy Rangers se neprobojoval Petr Průcha, takže dnešní třaskavou podívanou bude sledovat pouze z tribuny.

Naopak se zřejmě představí bitkař David Kočí, zlý muž Tampy. Ale kdo ví... Tahy zámořských koučů jsou někdy nevyzpytatelné, jasno bude až chvíli před zápasem.

Praha se vedle Stockholmu, kde se ve stejnou dobu utkají Pittsburgh s Ottawou, stane ostře sledovanou metropolí. Televizní signál poputuje do více než stovky zemí. Česko je hokejová země, po víkendových zápasech to bude platit dvojnásob.

„Lidé tady hokej milují, to je vidět všude. Moc se na zápasy těším,“ uvedl Scott Gomez, tahoun Rangers. A pravděpodobný kapitán, i když během včerejška to ještě klub oficiálně nerozhodl.

O2 Arena by dneska měla být natřískaná do posledního místa, takže kapacita 17 085 míst bude naplněna. Na neděli ale ještě včera večer pár vstupenek zbývalo. Takže když si pospíšíte k pokladnám u haly, máte šanci ještě nějaký cenný „lupen“ urvat.

Bude to i společenská show. Úvodní buly vhodí premiér Mirek Topolánek, českou a americkou hymnu zazpívá operní pěvkyně Eva Urbanová. Mezi diváky nebudou chybět ani někdejší zámořské hvězdy. Třeba Martin Straka, jenž ještě v minulé sezoně válel za Rangers.

I když se většina fanoušků dopředu těšila především na Jaromíra Jágra, ten si start NHL může naladit pouze v Omsku u televize.

„Chvilinku jsme zvažoval, jestli ho nepřemluvit, aby se dorazil podívat. Nevyšlo to, ale možná je to paradoxně dobře. Nebude se všechno točit kolem Jardy, ale bude to opravdu o hokeji,“ říká Miroslav Černošek, majitel České sportovní, která celou akci zajišťuje.

A v rozhovoru pro Sport přiznal, že se maximálně snaží o to, aby se NHL představila v Česku i v příštích letech! „Rád bych se s funkcionáři zámořské ligy domluvil na víceleté smlouvě,“ uvedl. Takže start slavné ligy v Praze už by mohl být pravidlem.

Už i proto je dnešek historickým milníkem. Pěknou zábavu!

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud