3. října 2008 • 21:20

Kladno zdolal odchovanec Burger

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Požár: Říkali mi, že Krejčího jako stopera neprodáme. Pomůže mu, když...
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kladenským katem v utkání proti Vítkovicím se stal paradoxně odchovanec Středočechů a kladenský rodák Jiří Burger, který svým desátým gólem v sezoně na 3:2 z 55. minuty rozhodl souboj ve prospěch ostravského mužstva.



"Určitě je to můj, pokud se týká vstřelených branek, nejúspěšnější začátek sezony v kariéře," řekl krátce po utkání jedenatřicetiletý střední útočník. "Je to první sezona, kdy mi to tam skutečně padá," dodal Burger.

Zápas proti týmu, ve kterém kdysi začínal hrát hokej na nejvyšší úrovni, již pro něho není nijak zvláštní. "Beru to již jako každý jiný zápas. Kluci v kabině mně to však samozřejmě vždy připomenou. Jistě budu muset koupit nějakou svačinu. Ale zda-li to bude koleno, tatarák nebo chlebíčky, to se teprve dozví," vypočítával varianty Burger.

Pochopitelně nejvíc ho ale nyní těší, že ostravskému týmu se začátek sezony velice podařil. "Dva roky jsme nebyli v play off a máme tak velkou motivaci se konečně prosadit mezi elitní mužstva. Tým se kvalitně doplnil a navíc se nyní vezeme na vítězné vlně, protože jsme dokázali šestkrát za sebou vyhrát," podotkl Burger.

Na druhé straně si uvědomuje, že sezona je velice dlouhá a nikdo neví, co může být za 14 dní nebo za týden. Totéž se týká i jeho střelecké bilance. "Zatím je mým dosavadním rekordem 27 vstřelených gólů v sezoně.

Samozřejmě kdybych tuto bilanci překonal, byl bych spokojen. Ale podstatný je pro mě především úspěch týmu," uzavřel Burger a spěchal za svými blízkými, aby si je stačil alespoň chvilku užít před návratem do Ostravy.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Finále
Články odjinud


Články odjinud