3. října 2008 • 19:55

Znojmo zaskočilo Strakovu Plzeň

Autor: Jan Hrabálek
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Takhle se z výsledkové mizérie zvedají Znojemští Orli. Poslední tým tabulky včera postavil na hlavu veškeré teorie a přehrál druhý tým tabulky z Plzně.



Souhrn 11. kola>>>

Rulíkovi svěřenci se dočkali teprve druhé výhry v normální hrací době, takovou radost nepoznali od prvního kola, kdy doma přehráli Třinec.

Hlasy trenérů
Václav Baďouček (Znojmo):
"Jsem nesmírně spokojený, že jsme ve složité situaci zmobilizovali síly, konečně vyhráli a získali tři body. Snad nás tento výsledek postaví opět na nohy."

Milan Razým (Plzeň):
"Začátek zápasu nám nevyšel, soupeři jsme nabídli lacinou přesilovku pět na tři, po které jsme inkasovali. V první třetině bylo Znojmo hokejově lepší. Když se nám podařilo vyrovnat, tak jsme se dopustili hrubé chyby. Neuhlídali jsme prostor před brankářem Málkem a dostali druhou branku. Znojmo bylo v závěru bojovnější."

„Musíme se z toho dostat vlastní prací, bojovností a poctivostí,“ burcoval v týdnu své svěřence trenér Radim Rulík. A ti si vzali jeho slova k srdci. „Konečně jsme to vydřeli, taková těsná výhra je možná lepší, než kdybychom jasně zvítězili,“ veselil se po utkání znojemský bek Radim Bičánek. „Věřím, že nás to nakopne a ukážeme, že na poslední místo nepatříme,“ věří si kapitán Orlů před pondělním utkáním v Liberci.

V první třetině zlomili Orli psychickou bariéru rychle proměněnou přesilovkou 5 na 3, když od modré vše propálil právě Bičánek. 16 – na tak vysokém čísle se ustálil počet znojemských střel na Málka za první dějství, z nichž hned na první z hole Procházky rozezvučela tyč. Což na jedné straně dokládá převahu Znojma, ale na straně druhé ukazuje na velkou bolest – produktivitu.

Roman Málek inkasuje první branku
Roman Málek inkasuje první branku

Až moc profesorský výkon Plzeň museli trenéři probrat s hráči o první přestávce. Už za dvě minuty druhé třetiny vyrovnal Vlasák, když pohodlně dorážel přesilovkovou střelu Benáka.

Jenže zásadní zlom ve vývoji utkání nenastal. Elitní lajna Plzně byla včera velmi dobře hlídána, dostala se jen k jednomu gólu a několika střeleckým příležitostem. „Čachota to výborně ubránil a tím položil základ úspěchu,“ pochválil Bičánek Čachotského.

Plzeň sice zvýšila důraz v útočném pásmu, ale v defenzivě měla okénka. Jedno z nich potrestal Demel, jenž zblízka dorazil Růžičkovu střelu, další rychlou akci zakončoval dokonce v oslabení Erat, jenže neúspěšně.

Optimismus domácím vzrostl na začátku posledního dějství, když Erat zvýšil na 3:1 a vzápětí tým ubránil 37 vteřin trvající přesilovku Plzně 5 na 3.

Jenže pak Znojmo po jedné z mála defenzivních chyb při vlastní přesilovce dovolilo Plzni snížit a zadělalo si tak zbytečně na drama. Na Trvaje se valil jeden útok za druhým,. Velkou šanci měl Vampola, ale tváří v tvář znojemskému gólmanovi nedal.

Duel dospěl do power play hostí, ale ani 140 vteřin hry bez brankáře nepomohlo Plzni k vyrovnání. „Snad nás to posune k lepším výsledkům,“ přeje si znojemský asistent Václav Baďouček.

Výsledek:

Znojemští Orli - Lasselsberger Plzeň 3:2 (1:0, 1:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 7. Bičánek (Selingr), 29. Demel (Růžička), 41. Erat (Tesařík) - 22. Vlasák (Benák), 46. Vampola (Kracík). Rozhodčí: Hradil - Bryška, Chytil. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 2305.

Sestavy:

Znojmo: Trvaj - Tesařík, Bičánek, Chvátal, Štach, Švrček, Mojžíš, Kotaška, Mrázek - Selingr, Procházka, Erat - Čachotský, Haman, Plášek - Růžička, Meidl, Demel - Kucharczyk, Zbořil, Davídek. Trenéři: Rulík a Baďouček.
Plzeň: Málek - Čakajík, Dresler, Smrek, Pácal, S. Hudec, Benák, Cartelli, Redlihs - Fabuš, M. Straka, Vlasák - Důras, Vampola, Kracík - Kubalík, Šindel, Matějovský - Dvořák, Jan Kovář, Laš. Trenéři: Hynek, Razým a Pejchar.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Finále
Články odjinud


Články odjinud