3. října 2008 • 14:37

Boleslav vyloupila Budějovice

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Českých Budějovic nedokázali v 11. extraligovém kole navázat na předchozí tři vítězství a překvapivě podlehli nováčkovi nejvyšší soutěže z Mladé Boleslavi 2:4.



Souhrn 11. kola>>>

Středočeši tak vybojovali třetí výhru z posledních pěti duelů, která je posunula na 11. příčku.

Hosté byli zpočátku až příliš snaživí a během úvodních šesti minut si vykoledovali hned tři dvouminutové tresty. Bránili se však úspěšně; největší šanci Jihočechů po akci Sailera se Šimánkem a také příležitost Kůrky s přehledem zlikvidoval brankář Chábera. Ve vlastním oslabení se navíc po nebezpečné střele z levého křídla osmělil Kubeš.

Hlasy trenérů
Ernest Bokroš (České Budějovice):
"Jako trenér nenacházím nic pozitivního na tom, co jsme dnes předvedli. Osobně jsem strašně zklamán. Po třech dobrých utkáních se dostavilo uspokojení, a to je z naší strany velice špatné. Doslova hazardujeme s přízní fanoušků."


Jiří Šejba (Mladá Boleslav):
"Šli jsme na led s respektem před zlepšenými výkony Budějovic. Bylo pro nás dobré, že se nám podařilo v úvodu získat dvoubrankové vedení. Soupeř sice snížil, nás ale uklidnily další vstřelené góly."

Při trestu domácího Veselého nejprve ohrožovali Turkovu klec Marušák s Kočím, poté se střelou přes obránce Tomana prosadil poprvé v extralize mladík Gajovský a Středočeši vedli.

Za necelé čtyři minuty se znovu prosadil útok boleslavských mladíků, tentokrát si premiérovou trefu v soutěži připsal Rod, jenž umístil kotouč k levé tyčce budějovické branky.

Na Cháberu pak nepříjemně dotírala trojice Hudec, Veselý, Poživil, ale vzápětí musel zasahovat na druhé straně Turek po střelách Barinky a Handlovského. Brzy po první obrátce našel Šimánek před brankou hostí najíždějícího Kotrlu, ale ten byl tísněn a Cháberu nepřekonal.

Ve 27. minutě se hostím vymstilo, že místo rozehrávky pouze vyhodili kotouč z obranného pásma. Jejich úmysl vystihl Vydarený, jenž zachytil puk u modré čáry a bombou zařídil kontaktní gól Jihočechů. Ve vlastním oslabení při trestu Frola vyrazili Duda s Humlem na jediného obránce hostí, ale prvně jmenovaný nedokázal vystřelit ani přihrát.

Při plném počtu hráčů chybovali ve středním pásmu Budějovičtí, ale Barinka svůj nájezd po pravém křídle nedotáhl. Když seděl podruhé v utkání za katrem Frolo, rozehráli hosté zámek, domácí Veselý nešťastně přesměroval kotouč směrem k vlastní brance, tam se ho zmocnil Tomas a Středočeši znovu vedli o dva góly. Po chvíli mohli vést dokonce tříbrankovým rozdílem, ale Nouza s Králem nepotrestali Dudovu hrubici.

V úvodu třetího dějství domácí přečkali hru v oslabení za faulujícího Vydareného a při následném trestu Schnabela naopak zle dotírali na Cháberovu svatyni. Největší šanci měli Šimánek s Gulašem, byli však neúspěšní.

Ve 47. minutě důrazný Čech vyhrál u mantinelu souboj s Veselým a přestože jej domácí hráč pronásledoval, bekhendem přinutil Turka počtvrté kapitulovat.

Autor gólu pak sice usedl za katr a Huml ranou z voleje využil přesilovku ke zkorigování, ale ve chvíli, kdy se Jihočeši nadechovali k náporu, oslabil jejich snahu trestem na dvě plus dvě minuty útočník Gulaš. V závěrečné minutě ještě zkusili Bokrošovi svěřenci power play, ale skórovat nedokázali.

Výsledek:
Mountfield České Budějovice - BK Mladá Boleslav 2:4 (0:2, 1:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 27. Vydarený, 51. Huml (Toman, Sičák) - 10. Gajovský (Boháč), 14. Rod (Schnabel), 38. Tomas (Benda, Brňák), 47. M. Čech. Rozhodčí: Minář - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 7:9. Využití: 1:2. Diváci: 5023.

Sestavy:
České Budějovice:
Turek - Poživil, Gřegořek, Sičák, Toman, Frolo, Vydarený, Mucha - M. Hudec, Vak, Veselý - Duda, Huml, Kůrka - Kotrla, Šimánek, Sailer - Gulaš, L. Květoň (43. Mertl), Hřebejk. Trenéři: Bokroš a Tlačil.

Mladá Boleslav:
Chábera - Marušák, Kočí, Posmyk, Brňák, Bauer, Schnabel, Mocek - P. Barinka, R. Král, Handlovský - Kubeš, Benda, Tomas - M. Čech, Nouza, Štrba - Rod, Gajovský, Boháč. Trenéři: Šejba a Gudas.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Finále
Články odjinud


Články odjinud