2. října 2008 • 21:39

Bartoš propuštěn z nemocnice

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kladenský fotbalista Pavel Bartoš, který utrpěl v utkání 7. kola první ligy na hřišti Mladé Boleslavi těžké poranění hrudníku, byl propuštěn z nemocnice do domácího léčení. Informovaly o tom dnes webové stránky kladenského klubu.



Bartoš se zranil v neděli 21. září na konci prvního poločasu v souboji s útočníkem Michalem Papadopulosem. Utrpěl pneumotorax, čili vážné poranění hrudníku, a navíc si zlomil tři žebra. Ihned byl převezen do mladoboleslavské nemocnice, odkud se až dnes vrátil domů do Kladna.

"Ulevilo se mi. Plíce vydržela a mohu se konečně normálně pohybovat," uvedl Bartoš, který má podle všeho nejhorší za sebou. "Ještě mám sice ránu v hrudníku sešitou stehy, ale už to není tak bolestivé. Už mohu lépe dýchat.

Nejdůležitější teď bude, jak rychle srostou zlomená žebra. Ale kdy začnu aspoň s individuálním tréninkem, to opravdu nevím," prohlásil.

Kladenští utrpěli ve stejném utkání i další ztráty. V souboji s Papadopulosem se zranil také Patrik Gross a Ondřej Szabo si přivodil při kontaktu s mladoboleslavským kapitánem Janem Rajnochem zlomeninu žebra. Středočeši se kvůli Papadopulosovým zákrokům obrátili na disciplinární komisi svazu, ale naději na úspěch mají jen mizivou, neboť komise rozhodčích označila zranění za nezaviněná.

Je však možné, že Bartoš podá na Papadopulose žalobu. "Poradím se s některými lidmi a pak se rozhodnu, co uděláme. Určitě se chystám na ten souboj podívat, protože bych to nechtěl nechat jen tak. Přece jenom není normální, aby jeden hráč takovýmhle způsobem odrovnal v jednom zápase dva hráče a všichni se tvářili, že je to v pořádku," uvedl Bartoš.

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud