2. října 2008 • 21:04

Večeřa: S výkonem jsem spokojen

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ppromarněné šance fotbalisty Baníku Ostrava stály postup do skupiny Poháru UEFA. Přestože na hřišti Spartaku Moskva dnes protivníka především ve druhé půli jednoznačně přehráli, remíza 1:1 byla málo.



Ze závěrečného tlaku Baník vytěžil jen tři nastřelená břevna Pletikosovy branky.

"Jsem zklamaný z toho, jak utkání dopadlo výsledkově, ale musím být spokojený s tím, co jsme předvedli proti tak kvalitnímu soupeři. Od okamžiku, kdy jsme vyrovnali, jsme začali mít ve hře navrch a ve druhém poločase už jsme Spartak přehrávali. Bohužel jsme neproměnili šance," řekl trenér Karel Večeřa.Ostravě v Lužnikách nevyšel jen nástup do utkání a zaplatila za to gólem.

"Vstoupili jsme do zápasu zakřiknutě a soupeř nás za to potrestal. Trvalo to dobrých dvacet minut, než jsme se dostali do hry. Na některé hráče možná dopadla tíha utkání," uvedl Večeřa, jehož výběr však zejména ve druhé půli exceloval.

Kvalitnímu výkonu scházely jen góly. "Myslím, že jsme Spartak zaskočili aktivní hrou, to je jejich velká zbraň. S naším napadáním a presinkem se těžko vyrovnávali, jejich obrana je přece jen trochu pomalejší. Ve druhém poločase jsme se navíc zlepšili kombinačně. Drželi jsme míč a vytvořili si převahu. Jen ten jeden gól navíc...," povzdechl si Večeřa.

Spartak sice postoupil, ale od fanoušků si musel vyslechnout potupný pískot. "Byl to zápas dvou poločasů. V prvním jsme hráli velice dobře, byl jsem s hrou spokojený, bohužel nás přibrzdil inkasovaný gól," řekl trenér Michael Laudrup. Pro kolaps ve druhé půli neměl vysvětlení.

"Druhá půle byla z naší strany velice špatná. Nevím, čím si to vysvětlit. Nemyslím, že bychom měli problémy s kondicí. Soupeř ukázal kvalitu a je třeba si přiznat, že jsme postoupili jen se štěstím," uvedl Laudrup.

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud