Hynek Preisler
2. října 2008 • 20:00

Přestřelku uťal vítězný litvínovský nájezd

TOP VIDEA
Sparta - Baník: Haraslín nádhernou ranou překonal Markoviče, 4:1!
Extraligový šerif má v play off víc práce. Jak se rodí tresty? Ujčík už ví, co bude po sezoně
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po otřesném začátku již liberečtí hokejisté s Litvínovem prohrávali 1:4, v poslední třetině však doslova vydřeli remízu 5:5, prodloužení a nakonec potřetí za sebou i samostatné nájezdy. Ty však i do třetice prohráli.



Tygři chtěli proti Litvínovu zlomit svou černou sérii bez výher. Jak však liberečtí hokejisté začali? „Cítím z toho neskutečný smutek,“ přiznal liberecký trenér Dušan Gregor, který si po zlepšených výkonech se Slavií a Plzní hledal k úvodní části jen těžko slova.

Souhrn 11. kola>>>

„Byl to pro nás otřesný zážitek,“ řekl generální manažer Tygrů Ctibor Jech. „Jak výkonností, tak přístupem hráčů. Ale vůbec z toho neviním trenéra,“ naznačil Jech, že Dušan Gregor má i přes nejhorší start Liberce v extraligové historii stále podporu libereckého vedení.

Beznaděj. Místo tlaku Bílí Tygři již ve druhé minutě prohrávali. A když vyrovnali, za okamžik zase prohrávali. Ve 21. minutě to již bylo 4:1 pro hostující Litvínov!

„Začali jsme hrát, jako kdyby se nám nemohlo nic stát a ne tak, jako že musíme vyhrát. A bylo málem po zápase,“ smutnil Andrej Podkonický.

Na začátku třetí třetiny Litvínov vedl 5:3. V poslední části však liberečtí hokejisté hosty k ničemu nepustili a dokázali vyrovnat. A to ještě Andrej Podkonický neproměnil trestné střílení. Na střely během poslední dvacetiminutovky vyhráli domácí 21 ku 5!

„My jsme za stavu 4:1 přestali hrát a bruslit a zbytečnými vyloučeními jsme Liberec dostali do zápasu,“ řekl litvínovský brankář Jaroslav Hübl, který do zápasu naskočil až v 36. minutě za Petra Fraňka, kterého trápily bolesti břicha.

Hübl tak zažil obrovský nápor Liberce v poslední části, dvakrát ho sice překonal Bartovič, jednou pak v samostatných nájezdech, podruhé však byl proti němu úspěšnější litvínovský gólman.

Bílí Tygři Liberec - Litvínov 5:6 po sam. nájezdech (1:3, 2:2, 2:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 11. Kašpařík (Nedorost, Pletka), 33. Pletka (Bartovič, Jiruš), 40. Podkonický (Blatný), 48. Bartovič (Blatný, Modrý), 57. Bartovič (Podkonický, Modrý) - 2. Černý (Branda, Trávníček), 12. V. Hübl (Kubinčák, Švarný), 19. Lukeš (Reichel, Šlégr), 21. Reichel (Jánský), 37. Kubinčák (V. Hübl), rozhodující nájezd Lukeš. Rozhodčí: Hodek - Bláha, Kostka.
Vyloučení: 5:9. Využití: 4:0, navíc Reichel 10 min. a do konce zápase. Diváci: 4276.

Liberec: Hnilička - Moravec, Jiruš, Zíb, Modrý, Žabka, Derner, Harant, Jareš - Nedorost, Kašpařík, Pletka - Bartovič, Podkonický, Vantuch - Dušek, Špaček, Klimenta - Rapáč, Blatný. Trenér: Gregor, Čermák, Kapoun.
Litvínov: Franěk (36. J. Hübl) - Šlégr, Kubát, Švarný, Kroupa, Skuhrovec, Walter, Poživil, Punčochář - Lukeš, Reichel, Jánský - V. Hübl, Jenáček, Kubinčák - Černý, Branda, Trávníček - Mach, Bahenský, Rindoš. Trenéři: J. Hübl st. a Rosol.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Finále
Články odjinud


Články odjinud