30. září 2008 • 22:56

Bednář skóroval, v nájezdech však neuspěl

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Smutným hrdinou zápasu pražské Slavie v Liberci se málem stal útočník Jaroslav Bednář. V sedmé minutě otevřel šťastně skóre, připsal si krásnou asistenci na druhý gól svého týmu. Při rozhodujících samostatných nájezdech však ani jednou nedokázal uspět.



K úvodní trefě pomohli slávistickému kanonýrovi velkou měrou domácí. "Zkoušel jsem to dávat na teč na Jirku Doležala, ale jejich obránce to tečoval ´Hnildovi´ za záda, takže to šťastný gól. Dneska byl ale důležitý," řekl Bednář po utkání novinářům.

Referát z utkání Liberec - Slavia čtěte zde ›››

Chvilku na to s ním však štěstěna srovnala účet, když se puk od něho odrazil k Jaroslavovi Modrému, který vyrovnal. "Špatně jsme tam sehráli situaci v rohu, pak přišlo přečíslení dvou na jednoho, kdy Jarda Modrý vystřelil a od nohy se mi to odrazilo ani jsme nevěděl kam a z dorážky už pak pro něho nebyl problém," popisoval Bednář.

K otázce ohledně málo vídaného hattricku neúspěšných samostatných nájezdů se však následně hodně usmíval. Byl prvním exekutorem Pražanů.

"Nechci se vymlouvat, ale kdyby rozhodčí trošku reagoval, tak u toho prvního nájezdu jsem to už dával do prázdný brány a Hnilda mi tam hodil hokejku. Ale nedá se nic dělat, holt už takový expert nejsem," vysvětloval Bednář.

Přestože nebyl úspěšný a nehlásil se o další pokusy, na led naskočil ještě dvakrát, ale vždy marně. "Bylo to u nás jako na pouti. Láďa (trenér Růžička) mě tam furt strkal, strkal, já se pořád smál a musím říct, že lituju jen toho druhého nájezdu, kdy jsem to o kousek minul. Ale jinak to nebylo špatně provedené. Snad ten první nájezd, kdyby tam nebyla ta hokejka, ale na kdyby se nehraje."

S kamarádem Hniličkou však na žádné pozápasové hecování nedošlo. "Jen jsme si poklepali přes holeně a popřáli si. Nebyl čas a síly. I toho vypjetí bylo hodně, takže jsme nestihli pokecat ani s Jardou Modrým. Snad se uvidíme v Praze," věřil Bednář, který vypadal po svém třetím neúspěchu poněkud frustrovaně.

"Není se čemu divit. Udělal jsem dobře blafák, ale sjel mi puk po hrbolu izolačky, když jsem mohl střílet do prázdné brány. To hokejistu naštve," dodal Bednář.

Nakonec však Bednáře i Slavii zachránil kapitán týmu Josef Beránek, který zamířil neomylně v sedmé sérii nájezdů. A také brankář Adam Svoboda, jež nestačil pouze na rychlé zamíchání pukem Petra Šachla. "Jsem rád, že to Pepík rozhodl a hlavně Áda vychytal a vezeme si odtud dva body. Musím jim poděkovat," hlásil Bednář.

Aby předešel komentářům ze strany trenéra Růžičky, snažil se tomu rychle předejít. "To je jasný, že do mě ryl, prostě klasika. Radši jsem ho předešel s prohlášením, že zaplatím svačinu, ať to není zase tak velký," smál se Bednář.

Slavia se rychle oklepala z první prohry v sezoně v minulém kole a prezentovala se výborným a sebevědomým výkonem. "Na nás to nezanechalo žádné stopy. Dnes to byl úplně jiný hokej. V Liberci navíc zmenšili hřiště, takže nám ten hokej nebyl zase tak moc cizí. Byl to velice rychlý a kontaktní hokej, v němž bylo důležité, že jsme přežili první třetinu, kdy na nás vlítli. Pak už jsme hráli výborně," zhodnotil duel Bednář.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Finále
Články odjinud


Články odjinud