30. září 2008 • 22:13

Rozsíval ocenil výkon Bernu

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

První vystoupení na evropském turné zlepšilo hokejistům New Yorku Rangers náladu po předchozím přípravném období v zámoří.



Vysokou výhrou nad Bernem 8:1 si vylepšili bilanci v sedmém zápase kempu před startem sezony v Praze proti Tampě Bay teprve druhou výhrou.

Dovedla je k tomu souhra v přesilových hrách, v nichž dnes vítězi základní části uplynulého ročníku švýcarské ligy a účastníkovi nově vzniklé Ligy mistrů nastříleli šest branek. Snaživý výkon domácího týmu ale ocenil i obránce Michal Rozsíval.



"Myslím si, že oni nehráli špatně, ale rozhodlo to, že jsme ze dvou přesilovek v první třetině dali dva góly, a tím jsme se dostali nahoru. V druhý třetině jsme trošku polevili a pak jsme začali zase trošku hrát," řekl po utkání českým novinářům Rozsíval. "Hodně gólů jsme dali z přesilovek, pět na pět to bylo hodně vyrovnaný, snažili se," dodal český zadák.

Přes 16 tisíc fanoušků v PostFinance-Areně vytvořilo bouřlivou kulisu. Obrovský kotel na tribuně k stání vytvořil atmosféru, kterou jsou bernští příznivci vyhlášení. Překryli tak částečně dojem z toho, jak působí zvenčí i v útrobách rozestavěný stadion.

Rangers roznesl Bern 8:1

"Fanoušci povzbuzovali celou dobu bez ohledu na stav," ocenil Rozsíval. Po zápase jim oba týmy poděkovaly. V Madison Square Garden je ale podle opory Rangers atmosféra srovnatelná. "Samozřejmě za nepříznivého stavu tam je spíš bučení, ale je to tam u nás výborný, když se hraje dobrý hokej."

Ve středu budou hrát Rangers od 19:30 proti Metallurgu Magnitogorsk o Victoria Cup. V souboj o trofej, jejíž udílení bude vrcholem oslav stého výročí Mezinárodní hokejové federace, nečeká český bek podobně snadnou výhru. "Nejsme kouzelníci," usmál se Rozsíval.

Dnes si Rangers vyzkoušeli zápas na širším kluzišti evropských rozměrů a i upravená některá pravidla pro tato utkání, která se mísí z regulí IIHF a NHL. Podle Rozsívala nebyl problém se s tím vyrovnat.

"Moc jsem nad tím nepřemýšlel, ale samozřejmě jsme si to řekli a všichni už hrajeme hokej dlouho, takže to máme zažitý a nebyl problém pár věcí změnit," podotkl Rozsíval.

Největším zásahem jsou podle něj širší rozměry kluziště. "Ale už jsme tady dva dny, takže jsme měli šanci si zatrénovat a trošku jsme si na to zvykli. Samozřejmě je to trošku jiný.

Nedá se tak agresivně napadat, protože je těžší se vrátit zpátky. Zvykli jsme si celkem dobře," řekl Rozsíval spokojeně po výhře 8:1.



Články odjinud


Články odjinud