30. září 2008 • 20:39

Rangers roznesli Bern 8:1

Autor: ČTK
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté New Yorku Rangers zahájili své představení v Evropě v Bernu vysokou výhrou nad místním SC 8:1, když šest branek vstřelili v početní výhodě. Český obránce Michal Rozsíval si připsal dvě asistence.



Duel byl pro Rangers generálkou na středeční Victoria Cup proti Metallurgu Magnitogorsk a v sobotu a v neděli zahájí sezonu NHL v Praze proti Tampě Bay.

Do utkání zasáhli oba čeští zástupci v týmu Rangers - bek Rozsíval a útočník Petr Průcha a představili se v elitní formaci s Reddenem a forvardy Scottem Gomezem a Chrisem Drurym.

Rozsíval ocenil výkon Bernu


V páté minutě dostal favorita do vedení dorážkou Girardi. V další přesilovce pak nevyužil šanci Průcha, na druhé straně z ojedinělého brejku trefil tyč Reichert, ale v početní výhodě pěti proti třem mířil přesně od modré čáry Redden.

Obrovský kotel fanoušků Bernu v druhé části tleskal více šancím svého týmu i díky dvěma přesilovkám, ale na gól čekal marně. Gólman Valiquette držel čistý štít až do 42. minuty, kdy snížil Roche.

Pak ale ve výhodě pěti proti třem po Rozsívalově přihrávce připravil gól pro Druryho Žerděv a v pokračující přesilovce pojistil vedení Dubinsky. Kalinin střelou i přes stínícího Průchu, Korpikoski a opět v přesilovkách Potter a Dubinsky ještě vylepšili střeleckou úspěšnost Rangers v závěrečném dějství.

Pro Rangers to byla v jubilejním desátém klání s evropským týmem v historii teprve čtvrtá výhra, na kontě má i pět porážek a jednu remízu 4:4 z duelu z Kladnem, které se hrálo v prosinci 1977 v New Yorku.

SC Bern - New York Rangers 1:8 (0:2, 0:0, 1:6)
Branky: 42. Roche - 45. a 59. Dubinsky, 5. Girardi, 19. Redden (Rozsíval), 44. Drury, 52. Kalinin, 53. Korpikoski, 56. Potter. Rozhodčí: Vinneborg (Švéd.), Koharski - Morin (oba Kan.), Mášik (SR). Vyloučení: 9:3. Využití: 0:6. Diváci: 16.022.



Články odjinud


Články odjinud