Hynek Preisler
30. září 2008 • 21:10

Slavia urvala body v Liberci až v nájezdech

TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bílí Tygři opět nezvládli samostatné nájezdy. Prohráli je v Plzni, prohráli je i doma se Slavií. Liberec tak doma opět neslavil vítězství, ale vedoucí Slavii byl vyrovnaným soupeřem.



Čtyřikrát mohli liberečtí hokejisté rozhodnout proti Slavii v samostatných nájezdech, ale čtyřikrát selhali. A když v jejich sedmé sérii překonal Hniličku Beránek a Šachl svůj druhý nájezd nedal, Slavia si z Liberce vezla dva body za vítězství po samostatných nájezdech.

Souhrn 10. kola najdete zde>>>

Hlasy trenérů
Dušan Gregor (Liberec): "Mrzí nás, že jsme zápas opět nedotáhli do nějakého většího bodového zisku, protože hráčům nelze upřít snahu. Bojovali, dřeli, ale taková chyba jako při druhém gólu soupeře se nemůže stávat. Ukazuje se, že nám chybí tři nebo čtyři hráči základní sestavy do útoku. Nájezdy jsou sice i o štěstí, ale nám ho tam chybí hodně, protože tam je to i o umění. Chybí nám ve hře lehkost a asi se to promítá tímto způsobem i do těch nájezdů. Potřebujeme body jako sůl."

Jiří Kalous (Slavia Praha):
"Bylo to velmi těžké utkání a myslím si, že oba týmy si zaslouženě odnášejí z utkání alespoň bod. My se štěstím dva, protože nájezdy samozřejmě jsou o štěstí. Bylo v tom z obou stran enormní nasazení, hodně rychlý hokej nahoru dolu a pro nás je to o to cennější vítězství, že si body z Liberce moc často neodvážíme."
Bílí Tygři prožívají nejhorší extraligový start v sezoně a na jejich psychické pohodě je to hodně znát. Důkaz? Když Bednáře již potřetí vychytal Hnilička, mohl Klimenta rozjásat Tipsport arénu. Vůbec se však nedostal ke střele, puk mu sjel z hole…

Přitom Bílé Tygry nesrazil vlastní gól a dokázali vývoj zápasu otočit. Jenže když vydřeli vedení 2:1, vydrželo jim jen 31 vteřin…

Slavia se dostala do vedení hned z první nebezpečné akce. Jaroslav Bednář vystřelil na Hniličku téměř z brankové čáry. A puk za jeho záda tečoval jeden z libereckých obránců.

„Byl to šťastný gól, ale pro nás hodně významný, protože jsme přežili první třetinu, kdy na nás Liberečtí vlítli,“ uvedl Jaroslav Bednář.

Bílé Tygry však vlastní branka nepoložila. Hosté vedli necelé čtyři minuty. Přesilovou hru využil kapitán Jaroslav Modrý, který vystřelil, trefil jen brusli Bednáře, jenže puk se k němu odrazil zpátky a napodruhé se již kapitán Tygrů nemýlil.

Liberec začal tlačit, jenže k přesnému zakončení mu vždy kousek chyběl. Když už někdo z nich nabil přes dobře bránící Slavii ke střele, puk buď skočil či někdo z Tygrů minul.

Rozhovor s Jaroslavem Bednářem čtěte zde ›››

Na začátku druhé části převzali hosté iniciativu, ale Tygři si další gól obětavou hrou dát nenechali.

„Ve druhé třetině jsme se už dostali do zápasu. V Liberci zmenšili hřiště, což nám vyhovuje. Byl to velice rychlý a kontaktní hokej,“ pochavaloval si Bednář.

Bílí Tygři se přeci jen dočkali vytouženého druhého gólu, když po střele Bartoviče propasíroval za záda Svobody puk Daniel Špaček. Byl to jeho první gól v extralize. Jenže za půl minuty slavistický Červenka domácím ukázal, s jakou lehkostí se dávají branky.

V prodloužení měl výhodu přesilové hry Liberec, jenže početní výhoda nebyla na ledě téměř znát. A samostatné nájezdy se Liberci letos nedaří…

Bílí Tygři Liberec - Slavia Praha 2:3 po sam. nájezdech (1:1, 0:0, 1:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 10. Modrý (Šachl), 44. Špaček (Bartovič, Podkonický) - 7. Bednář, 45. Červenka (Bednář), rozhodující sam. nájezd Beránek.
Rozhodčí: Polák - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 4:6, navíc Hunkes - P. Jelínek oba 5 min. a do konce utkání, Červenka 10 min. Využití: 1:0.
Diváci: 5966.

Sestavy:
Liberec: Hnilička - J. Moravec, Jiruš, Zíb, Modrý, Žabka, Derner, Hunkes, Jareš - V. Nedorost, Kašpařík, Bartovič - Vantuch, Dušek, Špaček - Klimenta, Rapáč, Blatný - Podkonický, Šachl. Trenéři: Gregor, V. Čermák a Kapoun.

Slavia Praha: A. Svoboda - Kadlec, Drtina, J. Novák, Vašíček, Kolařík, Žižka - D. Hruška, Beránek, Vondrka - Bednář, Červenka, Doležal - Micka, V. Růžička ml., Tomica - Sklenář, P. Jelínek, M. Čermák. Trenéři: V. Růžička st. a Kalous.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud