30. září 2008 • 19:14

Vítkovice zdolaly pardubické hokejisty 2:1

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Vítkovic porazili Pardubice 2:1 a bodovali tak pošesté za sebou. Domácí zvrátili nepříznivý vývoj zápasu dvěma góly, duel rozhodl francouzský reprezentant Treille šťastným gólem v přesilovce.



Přestože oba týmy za sebou táhnou šňůru úspěchů, neboť i hostům se předešlé čtyři duely vydařili. Hokej v jejich podání v první části ale příliš nebavil.

Souhrn 10. kola najdete zde>>>

V opatrné partii nebylo moc místa na nebezpečnou střelbu. Do šance se dostal až v 16. minutě Ujčík, ale nechal jen vyniknout Lašáka.

Hlasy trenérů
Zdeněk Moták (Vítkovice): "Byl to těžký zápas. Soupeř byl houževnatý a výborný v obranném pásmu. Moc šancí na zakončení jsme neměli. Mužstvo má ale charakter, je to vidět na tom, že už v minulém utkání jsme zápas otočili z 0:3 ve Znojmě a teď z 0:1 na 2:1. Důležitý byl vyrovnávací gól."

Jiří Seidl (Pardubice): "Bylo to vyrovnané utkání. Obě mužstva hrála trpělivě z obrany, nebylo tam moc šancí na obou stranách. My jsme chtěli bodovat, ale to bychom museli mít hodně velké štěstí. Jak s ohledem na jeden vstřelený gól, tak i počtem vypracovaných šancí. Soupeř proto asi vyhrál zaslouženě."


Víc zábavy odstartovala až pardubická přesilovka z úvodu druhé třetiny, kterou po nezištné Pucherově přihrávce zužitkoval Tvrdík.

Domácí tím vyprovokoval k výraznější aktivitě. I když Vítkovice zlepšily pohyb, bystrá pardubická defenzíva nenechala Lašáka napospas.

Tým kouče Hadamczika obtížně dobýval hostující obranu. Jen jednou na ni vyzrál Svačina. Geniální zadovkou naslepo objevil u vzdálenější tyče Ujčíka, který jen doklepl do prázdné branky.

Svačina se vzápětí mohl stát i smutným hrdinou okamžiku. V obranném pásmu namazal Starému, ale jeho chyba zůstala nepotrestána, protože pardubický útočník blafákem trefil jen tyčku.

Štěstí se na vítkovickou stranu přiklonilo i v závěru. Zatímco ve velkých příležitostech Treille a Šimíček mířili vedle, další pokus Treilleho, který před brankou hledal volného spoluhráče, jeden z hostujících obránců usměrnil za Lašákova záda.

Východočeši měli v závěru více ze hry, tlačili se před Pince, ale stoprocentní šance byly znovu na straně Vítkovic.

Pojistit tři body mohl Ujčík, Lašák však dalším výborným zákrokem poslal svůj tým do krátké power play, která stejně změnu skóre nepřinesla.

Vítkovice Steel - Moeller Pardubice 2:1 (0:0, 1:1, 1:0)


Branky a nahrávky: 36. Ujčík (Svačina, Šimíček), 47. Treille (Kuboš) - 24. Tvrdík (Pucher, Čáslava).
Rozhodčí: Hodek - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 4:7. Využití: 1:1.
Diváci: 4326.

Sestavy:
Vítkovice: Pinc - Jurečka, M. Barinka, Kuboš, Stehlík, Krstev, Trnka - Petrovický, Burger, Krenželok - Ujčík, Šimíček, Svačina - Treille, R. Hruška, Kvapil - Korhoň, Roman, Klimek. Trenéři: Hadamczik, Konečný a Moták.

Pardubice: Lašák - Píša, Čáslava, Snopek, Štrbák, Zukal, Havíř, Koma, Šeda - Tvrdík, Pucher, Somík - Cetkovský, Divíšek, Pivko - Kolář, Koukal, Starý - Ondřej, Blažek, Rákos. Trenéři: V. Sýkora a Seidl.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Finále
Články odjinud


Články odjinud