23. září 2008 • 16:31

Bednář kritizoval anglické rozhodčí

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

I když čeští rozhodčí chybují, pořád prý strčí do kapsy i své britské kolegy. K tomuto závěru došel český fotbalový útočník Roman Bednář po nedělním zápase svého West Bromwiche s konkurenční Aston Villou.



Ostrou kritiku ostrovních arbitrů dnes přinesl místní deník Birmingham Post.
Bednáře ke kritice vedlo hned několik sporných verdiktů rozhodčího Mika Deana, které nakonec podle něj rozhodly městské derby v neprospěch West Bromwiche.

"Myslím, že soupeři připískával. Některá jeho rozhodnutí rozhodně nebyla správná a obvykle nás poškozovala. Vůbec, o anglických rozhodčích nemám valné mínění, i ti čeští jsou lepší," prohlásil po zápase pětadvacetiletý útočník.

Na mysli měl především úvodní gól zápasu, k němuž si prý útočník Carew pomohl ofsajdovým postavením.

Podle deníku se Bednářovi nezdál ani přílišný počet standardních situací kolem pokutového území, jimiž Aston Villu po celý zápas rozhodčí zásoboval.

Za některé akrobatické pády by se prý nemuseli stydět ani olympijští gymnasté.

Bednář v nedělním zápase odehrál 57 minut, ani on ale na prohře svého týmu 1:2 nic nezměnil. Nováček soutěže tak zůstává se čtyřmi body z pěti zápasů těsně nad sestupovými příčkami.

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud