Michal Koštuřík
22. září 2008 • 21:14

Slavia řádila ve Zlíně

TOP VIDEA
SESTŘIH: Slovácko - Sparta 2:4. Letenští jsou o krok blíž k titulu, zářil Kuchta
SESTŘIH: Plzeň - Mladá Boleslav 3:0. Jasná záležitost, hosté se zvedli až v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

Takhle válí mistr! Slavia si v dohrávce 7. kola pohrála se slaboučkým Zlínem. Do půle mu naložila tři kousky a v poklidu dokráčela k jasnému vítězství. Rozdíl mezi oběma celky byl ohromný.



Další propadák už zlínský kouč Mazura těžko ustojí. Zřejmě bude odvolán. „Sešívaní“ poskočili na druhé místo, na Spartu ztrácejí už jen bodík.

Čekalo se, že si Slavia triumf nad oblíbeným sokem nenechá ujít. Ale že to půjde až tak hladce, to bylo překvapení. Hosté byli o několik tříd lepší než Mazurův nesourodý výběr, v němž připomínal slušného prvoligového fotbalistu jen snaživý Šmahaj.

„Hráli jsme opravdu hodně špatně. Tak slabý výkon jsem od mužstva dlouho neviděl. Na výbornou Slavii jsme vůbec neměli,“ uznal Josef Mazura.

Mickael Tavares
Mickael Tavares


Naopak hosté hráli ofenzivně, sebevědomě, rychle – a stříleli s přesností olympijské vítězky Kateřiny Emmons. To platí hlavně pro Tijaniho Belaida.

Tuniský záložník měl svůj velký den. Ve 26. minutě napřáhl ze třiadvaceti metrů a vymetl horní roh Baránkovy branky. Nádherná trefa! A o nic méně povedený byl jeho druhý zásah.

Jak padl? Švento z levé strany vzduchem nádherně přenesl hru doprava, kde rozběhnutý Belaid z voleje nekompromisně napálil míč po zemi k tyči. Celé akci nejspíš předcházel ofsajd. Píšťalka sudího Kociána však mlčela. A slávisté nerušeně slavili.

Šikula Belaid navýšil své podzimní gólové konto na šest zásahů a dohnal na čele tabulky střelců svého spoluhráče Necida. „Jsem velice spokojený. Nejvíc mě těší, že jsem dal první gól levačkou. Ale nebyl to můj nejlepší zápas ve Slavii,“ shrnul Tijani Belaid.

„Věděli jsme, že Sparta remizovala s Teplicemi. Derby se blíží, brzy ji můžeme předstihnout. O to důležitější je naše výhra ve Zlíně,“ dodal hrdina večera, který zařídil i třetí branku.

Těsně před poločasem Belaid přihrál Toleskému a jeho pohotovou dělovku nedokázal Baránek vytlačit mimo tyče. 43. minuta – 0:3! Zlínští byli zralí na ručník. Jejich fanoušci zase trpěli. Jako pokaždé na podzim.

Jejich hra proti obhájci titulu jako by vzešla z jiné, daleko podřadnější ligy. Jedinou příležitost měl v prvním poločase stoper Zbožínek, který po rohu napálil míč do středu branky, kde stál připravený Vaniak.

Domácí ještě mohli být rádi, že jim rozhodčí nevyloučil Pennera. Levý obránce nejprve skosil Krajčíka a dostal žlutou kartu. Za necelé dvě minuty pak po své minele stáhl unikajícího Belaida.

A Kocián byl hodně shovívavý. Nikdo by se nemohl divit, kdyby Pennera vylil ze hřiště. Sudí to nakonec provedl až v 70. minutě. Už i jemu došla trpělivost s faulujícím matadorem.

Slavia fotbalem pobavila. Pravý bek Krajčík spíš připomínal křídelního útočníka a občas to vypadalo, že hraje Jarolímův soubor jen na dva beky.

Hosté tušili, že jim od domácích velké nebezpečí nehrozí. A nemýlili se. Druhá půle už se nemusela hrát. Nikoho to nebavilo.

„Dohrávalo se z povinnosti,“ potvrdil trenér vítězů Karel Jarolím.

FC Tescoma Zlín - SK Slavia Praha 0:3 (0:3)

Branky: 26. a 35. Belaid, 43. Toleski
Rozhodčí: Kocián - Hojsík, Jiřík
ŽK: Penner, Malár, Kroča - Krajčík, Brabec
ČK: 69. Penner
Diváci: 4506
Zlín: Baránek - Čelůstka, Kroča, Zbožínek, Penner - Malcharek (58. McQuilkin), Šmahaj, Zúbek, Vyskočil (74. Malý), Malár - Žůrek (58. Bača)
Slavia: Vaniak - Krajčík, Suchý, Brabec, Hubáček - Belaid, M. Jarolím (76. Šmicer), Tavares (64. Volešák), Švento - Necid, Toleski (73. Ivana)

Zápas jsme sledovali online >>>

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud