22. září 2008 • 16:50

Kladno trápí porážka i tři zranění

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejen prohru 1:2, ale také tři vážně zraněné hráče si z nedělního ligového duelu v Mladé Boleslavi odvezli kladenští fotbalisté. Nejhůře je na tom obránce Pavel Bartoš.



Ten má po souboji s domácím útočníkem Michalem Papadopulosem pneumotorax, což je vážně poranění hrudníku, a do konce podzimu si už asi nezahraje.

Záložník Ondřej Szabo má zlomené žebro a musí se připravit až na šestitýdenní pauzu a obránce Patrik Gross zápas nedohrál kvůli otřesu mozku a zlomenému nosu a také bude nejméně dva týdny mimo hru.

Informovaly o tom internetové stránky kladenského klubu. Pro Středočechy to jsou vážné komplikace, protože celá trojice patří do základní sestavy. A trenér Martin Hřídel při pohledu na kladenský lazaret bude mít v dalších zápasech hodně problémů při skládání základní jedenáctky.

Kladenští nyní ale spíš hledí na to, aby byli všichni hráči brzy v pořádku. Nejvážnější je Bartošova situace.

"Leží na jednotce intenzivní péče v nemocnici v Mladé Boleslavi. Je to vážné nitrohrudní poranění, při kterém uniká vzduch do nitrohrudní dutiny. V současné době se nemůže hýbat, takže o jeho převozu do Kladna můžeme uvažovat až za několik dní. Snad v pátek," citovaly internetové stránky klubu lékaře Vladimíra Lemona.

Ten potvrdil, že Bartošova nucená pauza se protáhne nejméně na dva měsíce.

Bartoš se zranil na konci prvního poločasu, už v desáté minutě opustil hřiště na nosítkách i stoper Gross. Také on se připletl do souboje s Papadopulosem, který tak nechtěně poslal na marodku dva kladenské protihráče.

Zatímco Gross by měl být z celé trojice zpátky na trávníku nejrychleji, Szabo dopadl hůř, i když zápas dohrál. Po střetu s mladoboleslavským kapitánem Janem Rajnochem ale nevydrželo jeho desáté žebro.

"To je velmi bolestivé zranění, které se léčí dlouho. Počítám, že Szabo nebude hrát pět až šest týdnů," řekl Lemon.

K němu po utkání se šrámy přišli ještě další dva hráči. Útočník Jaromír Šilhan a záložník Tomáš Strnad souboj v Mladé Boleslavi odnesli pohmožděnými koleny. Jejich zranění však podle všeho nejsou vážná a oba by měli o víkendu hrát.

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud