22. září 2008 • 16:20

Mohlo to být 5:0, věděli v Boleslavi

Autor: Aleš Roll
TOP VIDEA
SESTŘIH: Dallas - Vegas 2:1. Faksa rozhodl o postupu
SESTŘIH: Slovácko - Sparta 2:4. Letenští jsou o krok blíž k titulu, zářil Kuchta
VŠECHNA VIDEA ZDE

Když se někdo dostane do rychlého vedení, pak už je většinou po zápase. Soupeř, který prohrává, cítí, že už nemá šanci. Tým, který vede, je spokojen s tím, co má. Tak nějak to včera vypadalo i v Mladé Boleslavi.



"Za všechno může Poláček!" křičel boleslavský kapitán Rajnoch na svého kamaráda, který právě dával televizní interview. Střelec úvodní rychlé branky se nenechal rozhodit a do kamery pronesl první větu: "Klidně jsme mohli vyhrát 5:0!"

Poláček měl pravdu. Na tom, že branek mělo být víc, se s ním shodl jak kouč Pavel Hapal, tak Luboš Pecka, jenž zvyšoval na 2:0. "Měli jsme dát alespoň tři góly," věděl Pecka, který vinou zranění odehrál v základní sestavě teprve druhý zápas.

Proč k navýšení skóre nedošlo? Došlo k sebeuspokojení? "Určitě ne! Poláček měl další šance, Mendy také, jen se nám nedařilo v koncovce!" pravil rázně stratég Pavel Hapal. "Také bych neřekl, že jsme se nechali uspokojit. O přestávce jsme si řekli, že do toho musíme jít jako by to bylo 0:0," povídal Pecka.

Poláček si však uvědomil, že něco podobného se nestalo poprvé. "Stává se nám to často. Vedeme, a neumíme si s tím poradit, musíme na tom zapracovat. Kdybychom takový zápas ztratili, mrzelo by nás to strašně moc," přiznal.

Jeho blesková trefa ve 41. vteřině se nezařadí na nejvyšší pozice v historické tabulce nejrychlejších gólů, přesto jej však potěšila.

"Rychleji jsem asi gól nikdy nedal," pýřil se Poláček a od novinářů vyzvídal: "Kolikátý jsem v celkové tabulce?"

Radost z gólové trefy měl i kanonýr Pecka. Ten se prosadil poprvé po svém návratu z ročního hostování v Aachenu.

"Jsem moc rád, že jsem se vrátil gólem. Jen škoda, že jsme nehráli na druhou branku. Mohl bych se radovat s tím naším kotlem. Je strašně příjemné, jak pořád vyvolávají moje jméno," líčil Pecka a za ruku přitom držel svou malou dcerku.

"Dokud nebude úplná zima, bude se na mě rodina chodit dívat," dodal na vysvětlenou.

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud