Richard Šíma
22. září 2008 • 16:15

Tomašáka vyprovázel aplaus

TOP VIDEA
SESTŘIH: Slovácko - Sparta 2:4. Letenští jsou o krok blíž k titulu, zářil Kuchta
SESTŘIH: Plzeň - Mladá Boleslav 3:0. Jasná záležitost, hosté se zvedli až v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po dlouhé době vyběhl včera na Bazaly k ligovému utkání ostravský záložník Petr Tomašák. Léčení jeho zraněného kolene bylo mimořádně vleklé, ale zdařilo se.



Jenže Tomašák měl včera na sobě místo bílomodrého dresu oblečený zelený. Je totiž v Příbrami na hostování a včera hrál proti svým. Bazaly mu při odchodu ze hřiště zatleskaly.

„Jeli jsme sem do Ostravy urvat minimálně bod. Nepovedlo se nám to, což nás zklamalo, ale určitě jsme odehráli dobrý zápas,“ soukal ze sebe Tomašák po utkání do mikrofonu, jako by byl ryzím Příbramákem, a ne ostravským odchovancem, jehož jméno je spojeno výhradně s Baníkem.

Na jeho uzdravení Baník dlouho čekal, protože levá strana, kde Tomašák pravidelně hrával, byla ještě nedávno slabším místem ostravské sestavy. Jenže než se úplně uzdravil, kádr Baníku výrazně posílil a bylo jasné, že na mladého záložníka místo nezbude. Proto hostování v Příbrami uvítal.

„Když se teď blížil zápas s Baníkem, měl jsem z toho smíšené pocity. Přece jenom jsem tady vyrostl a Baník pro mě znamená hrozně moc. Ale nedalo se nic dělat. Musel jsem dělat všechno pro to, abychom Baník porazili,“ pravil Tomašák po utkání.

Přiznal, že když vyběhl na trávník a viděl prázdné ochozy, byl zaskočený. Takový pohled nečekal. Když byl ale v 83. minutě střídán, fanoušci Baníku mu hlasitě zatleskali. „To bylo moc příjemné. Ale vlastně mě to nemohlo překvapit. Každý přece ví, že právě Ostrava má nejlepší fanoušky,“ poznamenal.

Samozřejmě mu neuniklo, že se Baníku zatím v této sezoně příliš nedaří. „Ale kluci se do toho ještě dostanou, o tom jsem přesvědčený. Kádr je v Ostravě opravdu nabitý, to se musí projevit,“ dodal Tomašák.

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud