Hynek Preisler
22. září 2008 • 15:45

Voříšek: Prémie teď vypíšu

TOP VIDEA
SESTŘIH: Chelsea - West Ham 5:0. Souček s Coufalem u dalšího debaklu
SESTŘIH: Dallas - Vegas 2:1. Faksa rozhodl o postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ještě před rokem o něj Sparta nestála. Teď je však Petr Voříšek jejím kapitánem. A s kapitánskou páskou na rukávě dnes vyběhne i proti Teplicím, kde fotbalově vyrůstal.



Sám Petr Voříšek přiznává, že to pro něj obyčejný zápas nebude. Když ho před rokem Sparta nechtěla a on si hledal jiné angažmá, azyl našel právě v Teplicích a dva týdny s nimi trénoval.

Nakonec odešel hostovat do Mladé Boleslavi, odkud si ho v zimě Sparta zase stáhla. A teď je Petr Voříšek jejím kapitánem.

Pro vás je dnešní zápas asi hodně prestižní…
„To nepochybně, přeci jen jsem za Teplice nějaké roky hrál. Mám tam spoustu kamarádů, na které se hodně těším, ale jakmile se foukne do píšťalky, vše jde stranou.“

Hecoval jste se s někým z nich?
„Už nejsme malí kluci, on se spíše každý soustředí sám na sebe. Jen jsem si esemeskoval se Štěpánem Vachouškem, Michalem Doležalem a Pavlem Verbířem.“

Prozradíte co?
„To ne, já jsem je zkrátka už dlouho neviděl, ono se to ani fotbalu netýká.“

S Teplicemi jste také minulé léto trénoval…
„Čtrnáct dnů. Sparta o mě neměla zájem, takže jsem hledal nový mančaft a Teplice mi umožnily během té doby, abych s nimi trénoval. To bylo skvělé. Moc jim za to děkuji.“

Přiznejte se, přál byste jim dnes třeba sedmigólový výprask, když vám před rokem pomohly?
(usměje se) „Mně stačí, když na Spartě zůstanou tři body…“

Spartu dokonce proti bývalému klubu povedete jako kapitán.
„Já si té pásky strašně moc vážím, přestože je to takový záskok za Patrika Bergera. Ale je to příjemný pocit ji mít, kdybych řekl, že ne, tak to bych kecal. Ale je náhoda, že ji mám zrovna já.“

Jak to?
„V nějakém přáteláku Patrik ke konci zápasu střídal a už se mu nechtělo běžet někam přes celé hřiště někomu ji dát, takže ji hodil mně, protože jsem byl nejblíž. A tak nějak mi to zůstalo.“

Takže pokud byste nebyl nejblíže, tak ji dnes nenosíte?
"Přesně tak. Je to náhoda, trenér to pak už nechal, takže ji mám doteď."

A také díky tomu, že Tomáš Řepka nesmí být kapitánem kvůli běsnění, které předvedl právě na podzim v Teplicích.
"Určitě. Jinak je jasné, že by kapitánem byl Tomáš. On si ji plně zaslouží. Já si pásky vážím, ale určitě bych ji nepřeceňoval."

Kapitánskou pásku sice máte vy, ale šéfem na hřišti je stejně Tomáš. Nebo se mýlím?
"Ne. Šéfem je určitě Tomáš. On je v tom jedinečný. Zaplaťpanbůh za to, že tu je."

Berete kapitánskou pásku jako zadostiučinění? Jste kapitánem v týmu, který o vás před rokem nestál...
"Tehdy jsem prostě nebyl vyvoleným, nedalo se nic dělat. Nerad bych z toho dělal velkou vědu. Jsem rád, že teď můžu za Spartu hrát. Ale trochu zvláštní to je, když jsem vlastně ještě před rokem nevěděl, co bude a teď jsem ve Spartě kapitánem. Asi je to osud."

Ale přeci jen vám Sparta hrozila například přeřazením do béčka, pokud s ní neprodloužíte smlouvu.
"Jasně. Na to se zapomenout nedá. Bylo to vyhrocené. Já na ty špatné věci ale chci zapomenout. Beru si jen to dobré. Zaplaťpánbůh, že to takto dopadlo. Jinak bych třeba teď za Spartu nehrál. K něčemu to bylo dobré."

Prožíváte ve své kariéře nejlepší období?
(přemýšlí) "Určitě. Vážím si každé chvíle ve Spartě a toho, že za ni můžu hrát. V tuto chvíli opravdu prožívám skvělé časy. V kariéře asi zatím nejlepší."

Slíbíte něco spoluhráčům jako kapitán za vítězství nad Teplicemi?
"To já moc nedělám, ale teď nějaké prémie vypíšu, protože je to hrozně důležitý a těžký zápas. Ale jaké, to si zatím nechám pro sebe. Ještě o tom musím popřemýšlet."


Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud