Richard Šíma
20. září 2008 • 22:13

Učitel znovu nevyhrál

TOP VIDEA
SESTŘIH: Chelsea - West Ham 5:0. Souček s Coufalem u dalšího debaklu
Otázky a odpovědi: Nominace na MS! Pohřební tiskovka, nároďák jako Třinec. Je tým starý? A proč nejedou…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čekaní brněnského trenéra Uličného na výhru v Olomouci trvá. Ani včera se jí coby kouč „Zbrojovky“ nedočkal. Brno sice dalo na Hané první gól, ale Sigma vyrovnala na 1:1 a další gól už na Andrově stadionu nepadl.



Souboj učitele a jeho žáka, do takové role stylizovala média souboj brněnského kouče Petra Uličného a olomouckého „zajíce“ Zdeňka Psotky. V době, kdy mazák Uličný Olomouc trénoval, vedl Psotka místní B-tým.

Ohlasy po zápase
Olomoucký kouč Zdeněk Psotka
"Bod je pro nás určitě ztrátou. I když víme, že Brno má obrovskou kvalitu a pohárové ambice, chtěli jsme doma bodovat naplno."

"Hlavně v prvním poločase jsme si vytvářeli plno šancí. Bohužel jsme Brnu nabídli vedoucí branku a pak měli takovou hluchou pětiminutovku.

Pak jsme ale vyrovnali a dostali se do obrovských šancí. Chyběla nám větší agresivita. Po přestávce už Brno dobře kouskovalo hru a šancí tolik nebylo," doplnil Psotka.

Brněnský kouč Petr Uličný
"Musím sebekriticky říct, že s bodem jsme moc spokojeni. Domácí předvedli v prvním poločase kvalitní výkon, jako cizí trenér jim musím polichotit a zatleskat.

Byli agresivní, hráli na standardky, ve kterých jsou velmi silní."

"Po poločase už nebyli domácí tolik nebezpeční. Svoje hráče musím pochválit za to, že bojovností a poctivostí uhráli bod, se kterým musíme být spokojeni.

Dobrou kombinací jsme si připravili gól, moje filozofie, že když dáme venku gól, tak je to předpoklad úspěchu, se vyplnila."

Ovšem podle včerejších výkonů obou týmů nebylo tak úplně poznat, kdo vyučuje a kdo se teprve učí. Brno vyslalo na Drobisze kromě gólové střelu už jen jedinou ránu. Nedostalo se k jedinému rohovému kopu. Sigma jich kopala šest a stejný počet ran vyslala na Lejsala.

První šanci měla Olomouc. Janotka se uvolnil, odcentroval na Hubníka a jeho hlavička těsně minula tyč.

Pak ale Hanáci hloupě ztratili míč před vlastní šestnáctkou a po přesné kombinaci Polácha s bestou se do gólové šance dostal Večeřa. A ten Drobisze, jenž vyběhl proti němu, zkušeně přeloboval.

Olomouc mohla vyrovnat za pět minut. Znovu u toho byl Janotka. Našel před brankou Ordoše, ale na posledních chvíli zasáhl obránce Trousil.

A tak musel Janotka do akce znovu. Poslal míč přesně na Hudcovu hlavu, ale míč zastavil na brankové čáře Čoupek. Situaci ale zachránil jen na okamžik. K balonu se totiž dostal Hubník, a ten už neměl problém dostat balon za Lejsala.

Rozhodnout o olomouckém vítězství mohl Melinho. Po Marečkově hrubce se řítil úplně sám na Lejsala. Kdoví, co měl v úmyslu, ale míč trefil špatně, a ten se prošoural kolem tyče do zámezí.



Sigma Olomouc - 1. FC Brno 1:1 (1:1)

Branky: 32. Hubník - 16. Večeřa. Rozhodčí: Královec - Filípek, Wilczek. ŽK: Hořava - Střeštík. Diváci: 4054.

Olomouc: Drobisz - Škerle, Komárek, Hudec, Heidenreich - Janotka, Melinho, Kaščák, Hořava - Hubník (72. Kazár), Ordoš (60. Doležal).
Brno: Lejsal - Švejnoha, Trousil, Živný (78. Kuncl), Čoupek - Mareček, Večeřa, Polách, Střeštík (72. Kalivoda) - Besta, Došek (86. Šural).

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud