20. září 2008 • 19:03

Budějovice v Plzni vybojovaly bod

Autor: Václav Hanzlík
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slovácko - Sparta 2:4. Letenští jsou o krok blíž k titulu, zářil Kuchta
SESTŘIH: Plzeň - Mladá Boleslav 3:0. Jasná záležitost, hosté se zvedli až v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Viktorie Plzeň remizovali ve včerejším úvodním utkání 7. kola Gambrinus ligy na domácím hřiště s Českými Budějovicemi 1:1. Připsali si tak pátou remízu v řadě a opět zůstali za očekáváním.



Daleko spokojenější mohou být hosté z jihu Čech. Pod novým trenérem Tobiášem ještě neprohráli a navíc si připsali první gól na soupeřově hřišti.

Jihočechům se proti Plzni vždy dařilo. Osmkrát v řadě nepoznali s tímto soupeřem hořkost porážky. A v podobném duchu začali ve Štruncových sadech i včera. Po deseti minutách pelášil z pravé strany na bránu osamocený Sedláček, ale jeho střelu vyrazil na roh vyběhnuvší gólman Poštulka.

HLASY TRENÉRŮ
Jaroslav Šilhavý (Plzeň): "S bodem nemůžeme být spokojeni, naskakuje to pomalu. Zvláště v domácím prostředí je to ztráta, ale asi je to spravedlivá remíza."

Pavel Tobiáš (České Budějovice):
"Ligu jsme začali před třemi koly. Přijeli jsme sem s úmyslem vyhrát, ale domácí potřebovali body také. V prvním poločase jsme měli vyšší herní kvalitu my, ve druhé půli zase domácí."

„Naši útočníci mají smůlu, v každém zápase se dostanou do šance, ale věřím, že ty góly přijdou,“ řekl po zápase trenér hostů Pavel Tobiáš.

Domácím první půle vůbec nevyšla. Hosté poctivě bránili a spoléhali na nebezpečné brejky. Ve 39. minutě se po jednom z nich objevil v čisté šanci Hílek, ale po Sedláčově centu z pravé strany nedokázal trefit odkrytou branku Plzně.

Ofenziva domácího týmu? Ze střední vzdálenosti to zkoušel Jiráček či Varadi, ale jejich střelám chyběla přesnost, respektive důraz. „Z první půle jsem byl hodně rozčarovaný. Čím to bylo? To bych taky rád věděl,“ hodnotil počínání svých svěřenců Jaroslav Šilhavý.

O poločase tak přišla na řadu řádná domluva. Tu si Plzeňští vzali k srdci a do druhého poločasu vtrhli aktivněji. Po deseti minutách rozehrál Horváth nakrátko rohový kop a po centru Trappa a následné hlavičce zachránilo hosty břevno.

Další příležitost měl Jiráček, místo střely však ještě hledal lépe postaveného Varadiho, jehož střelu obrana zblokovala. Plzeň se kýženého gólu dočkala v 69. minutě, když nikým neatakovaný Petržela hlavou pohodlně zakončil na zadní tyči. „Šíma podcenil, že jsem malej,“ glosoval situaci střelec. Jeho branka padla ve chvíli, kdy se kouč Tobiáš chystal střídat.

To samé se opakovalo na druhé straně hřiště ve chvíli, kdy měl Krbeček nahradit Horvátha. Českobudějovický Sedláček se objevil zcela sám před Poštulkou a poslal míč za Poštulkova záda. Domácí se hodně zlobili a dožadovali se odmávání ofsajdu. Poslední šanci měl v nastavení Varadi, ale v zakončení selhal.

„Hráli jsme tři těžké zápasy a máme tři remízy. Teď přijdou soupeři, se kterými budeme vyhrávat,“ řekl po utkání sebevědomě Tobiáš. Zcela jiné myšlenky měl v té chvíli jeho protějšek.

„Opět jsme ztratili body, navíc doma. Cíle jsou jasně dané a tlak na sebe vytváříme sami,“ přiznal domácí kouč Šilhavý. O spokojenosti nemůže být podle něj v Plzni řeč. Pocítil to i ze strany fanoušků, kteří na konci utkání vyvolávali jméno jeho předchůdce Stanislava Levého...

Viktoria Plzeň - Dynamo České Budějovice 1:1 (0:0)
Branky: 69. Petržela - 73. Sedláček. Rozhodčí: Adam - Košec, Novák. ŽK: Navrátil, Trapp - Hunal. Diváci: 2793.

Plzeň: Poštulka - Limberský, Hochmeister (23. Rada), Navrátil, Smola (82. Tatanašvili) - Petržela, Trapp, Horváth (73. Krbeček), Jiráček - Varadi, Rezek. Trenér: Šilhavý.
Č. Budějovice: Kučera - Peroutka, Horejš (52. Žižka), Hunal, Leština - Benát (89. Stráský), Homoláč, Hílek, Šíma - Sedláček, Svátek (69. Mezlík). Trenér: Tobiáš.

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud