19. září 2008 • 22:24

Král: Teď už musíme zabrat

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čekání na první extraligový bod nepomohl nováčkovi extraligy ukončit na ledě Liberce ani návrat kapitána Richarda Krále.



Osmatřicetiletý centr sice snížil v 47. minutě na 2:3, ale nakonec se opět Mladoboleslavští museli po skončení utkání koukat, jak slaví soupeř. Podle Krále už ale tým musí v dalších utkáních zabrat, jinak bude ztrátu na soupeře těžko dohánět.

Souhrn pátého kola>>>

"Musíme už teď (v neděli) doma zabrat s Litvínovem a konečně vyhrát. Jak to jednou protrhneme, tak by se to mohlo zlomit a my zase udělat nějakou vítěznou šňůru," přeje si Král.

Právě on by měl pomoci vylepšit i hru týmu v přesilovkách. "Dneska bylo málo přesilovek, ale musíme to hodně pilovat i na tréninku a věřím, že to přijde," doufá ve vylepšení produktivity v početní výhodě.

Právě nemohoucnost v přesile považuje za důvod toho, že Mladá Boleslav ještě nemá ani bod. "Udělali jsme si to sami doma v minulém zápase, kdy jsme měli deset přesilovek a třikrát asi minutu a půl pět na tři. Nedali jsme gól, to štěstíčko pak urážíme a takhle to vypadá," vracel se k úternímu utkání s Kladnem.

Celkově nejsou Středočeši efektní. Přestože hrají vyrovnané zápasy, vždy těsně na soupeře nestačí. "Já si myslím, že jsme dneska měli asi sedmdesát, osmdesát procent více ze hry a prohráli jsme 2:4.

Nedáme šance a chybí zkušenost," dodal hráč, který by jim měl právě do hry přinést. Dnes nastoupil při comebacku po dvouleté pauze do extraligy zaznamenal v 816. zápase 815. kanadský bod a 336. gól své kariéry v nejvyšší soutěži.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Finále
Články odjinud


Články odjinud