19. září 2008 • 22:04

Skrbek se rozloučil stylově

Autor: ČTK
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Těžko se mohl hokejový obránce Pavel Skrbek rozloučit s kladenským dresem lépe, než se mu to povedlo v dnešním souboji s Pardubicemi.



Při svém posledním pátém startu za Středočechy před odletem do Švédska, kde bude působit ve zbytku sezony, pomohl týmu k páté výhře, posunu zpět na druhou příčku a navíc si připsal dvě asistence.

Skrbek zpětně připustil, že věřil v dobrý vstup do nového ročníku. "Před sezonou jsem říkal Pavlu Paterovi, že určitě alespoň třikrát vyhrajeme," konstatoval spokojený Skrbek.

Souhrn pátého kola>>>

Již v pondělí ráno odlétá do svého nového působiště ve švédské Skelleftee a ještě tentýž den večer by měl shodou okolností nastoupit proti týmu Lulea, kde ještě minulou sezonu hrál.

"Samozřejmě jsem rád, že jsem se mohl na Kladně rozehrát. Bylo to pro mě velice prospěšné před náročnou sezonou v Elitserien," řekl synovec Milana Skrbka, jenž válel za Kladno v legendárním týmu ze 70. let minulého století a získal s ním několik mistrovských titulů.

Vzápětí ale přiznal, že z rozjetého týmu se mu odchází jen velice těžko. "Pochopitelně mi asi nejvíce budou chybět Patera s Procházkou. Takoví hráči ve Švédsku nejsou," prohlásil pochvalně Skrbek na adresu kladenských hokejových dvojčat.

Sám však v Kladnu v dalších třech letech podobným způsobem určitě nepomůže. "Ve Skelleftee jsem podepsal tříletý kontrakt po dvanáctiměsíčních obdobích. I když jsem ve Švédsku již sedmým rokem, tak doma se cítím vždy jen na Kladně," ubezpečil fanoušky středočeského klubu Skrbek.

Velice neradi pouští Skrbka kladenští trenéři. "Pavel splnil stoprocentně naše očekávání. Vyztužil obranu, díky fyzickým dispozicím budil respekt u soupeřů a plně zapadl do přesilovkové formace. Přemlouvali jsme ho, aby ještě zůstal, ale už to prostě nešlo," litoval asistent trenéra Petr Kasík.

Skrbek by totiž mohl ještě teoreticky nastoupit v neděli v Českých Budějovicích, ale s ohledem na pondělní duel na severu Evropy už si to nepřál jeho švédský zaměstnavatel.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Témata: 
Finále
Články odjinud


Články odjinud