19. září 2008 • 21:58

Bičánek rozhodl o vítězství Znojma

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Uzdravený obránce Radim Bičánek rozhodl úspěšnou střelou v sedmé sérii samostatných nájezdů o vítězství Znojma po dramatickém průběhu nad Zlínem 3:2.



Na nájezd přitom Bičánek ve své letošní extraligové premiéře jít ani nechtěl.

"Ukázal na mě trenér Rulík. Nejsem velký technik. Když jsem viděl, že zůstal brankář Biegl v brance, tak jsem vystřelil do volného rohu. Puk tam padl. Samozřejmě mám z vítězství a dvou bodů radost," řekl po utkání Bičánek novinářům.

Souhrn pátého kola>>>

Zkušeného beka ale mrzelo, že Znojmu uteklo vítězství v normální hrací době. O to je připravil 44 sekund před koncem při power play obránce Martin Hamrlík.

"Nechali jsme mu hodně prostoru a hlavně prohráli dvakrát po sobě vhazování. Ale dva body jsou také dobré. Škoda, že jsme nevyužili přesilovky," dodal obránce, který byl třikrát v zápase vyloučen.

Při prvním srazil Balaštíka. "To možná bylo zbytečné, další vyloučení byla běžná za podražení a hákování. Škoda, že jsme při jednom mém vyloučení inkasovali branku. Možná to bylo z příliš velké horlivosti," Uvedl Bičánek.

Trenéři Znojma Radim Rulík a Václav Baďouček prožili už dopoledne před utkáním horké chvilky. Při rozbruslení odešel brzy do šatny útočník Jiří Dopita, kterého v nedělním utkání s Českými Budějovicemi trefil puk bolestivě do nohy nad kotníkem. Bolest se ozvala znovu a kouč Rulík se raději rozhodl svou oporu šetřit.

"Museli jsme narychlo změnit složení prvního útoku. Možná se i tato změna projevila na přesilovkách, které se nám příliš nedařily. Ale máme třináct útočníků, proto se nemůžeme na Dopitovu absenci vymlouvat," uvedl Rulík.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Finále
Články odjinud


Články odjinud