19. září 2008 • 21:49

Ton pookřál mezi mladíky

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový útočník Petr Ton přišel o výsostné postavení v hvězdném útoku s Davidem Výborným a Martinem Ručinským, přesto se gólem a asistencí nejvíce zasloužil o výhru hokejové Sparty v Třinci 4:2.



Brankou se zbavil tlaku i vlastní nervozity.

"Kdo si to neprožije, tak neví, jak je ten tlak obrovský. Přiznám se, že se mi hodně ulevilo," svěřil se nejlepší střelec loňské sezony v rozhovoru s novináři.

Souhrn pátého kola>>>

Seskupení Ton, Výborný, Ručinský mělo být chloubou celé extraligy. Ve Spartě mu však nevyšel start do sezony a trenéři už po čtyřech zápasech přišli s nečekaným řešením. Tona vyměnili s pravým křídlem třetí řady Martinem Látalem.

"Asi to bylo zapotřebí, nedařilo se a musely se udělat změny. Už po utkání na Slavii mě tahle varianta samotného napadla, ale je dobré, že trenéři to s námi třeba i prokonzultovali," řekl Ton.

V ústraní třetí formace však elitní "snajpr" procitl. Poprvé se prosadil v 8. minutě a měl i další šance.

"Kluci hrají agresivnější a jednodušší hokej. My jsme předtím více kombinovali. Každý si puk rád podrží a chce vymýšlet, ale ono to chce kolikrát začít u jednoduchosti," pochvaloval si Ton spolupráci s Langhammrem a Podlešákem.

"Ale myslím, že dneska nám pomohlo, že jsme hráli na menším kluzišti. Vycházela nám rozehrávka, měl jsem hodně puků a to mi vyhovuje," doplnil.

Dny jeho hokejového soužití s Ručinským a Výborným však prý určitě nejsou sečteny. Podle Tona měl na roztržení velký vliv ostře sledovaný start souteže.

"Kdyby se nám to stalo někdy v polovině základní části, nic by se nedělo. Takhle nám nevyšly dvě kola a už se nemluvilo o ničem jiném. Dvakrát se prohrálo, nějaká změna se musela udělat, ale není dáno, že se za pár kol nemusíme k sobě vrátit," doplnil Ton.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Finále
Články odjinud


Články odjinud