Hynek Preisler
19. září 2008 • 20:55

Mladá Boleslav prohrála popáté v řadě

TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Jaké pocity má v podsvětí Sysifos, který do kopce válí těžký balvan a těsně před vrcholem se mu vždy skutálí? Zeptejte se mladoboleslavských hokejistů.



Hlasy trenérů

Vladimír Čermák (Liberec):
"Věděli jsme, že přijede houževnatý soupeř, s který jsme měli potíže už v přípravě.

Výsledky naznačovaly, že Mladá Boleslav produkuje dobrý hokej. V dnešním utkání zvítězila naše větší zkušenost a jsem rád, že jsme konečně doma vyhráli a připsali si tři body."

Leo Gudas (Mladá Boleslav):
"Zápas se mi hodnotí těžce. Opět jsme prohráli, ale zápas se pro nás vyvíjel dobře, v podstatě jako všechna utkání v této sezoně.

Bohužel spoustou malých nedůsledností v druhé třetině a neproměněných šancí jsme Liberec nechali utéct do náskoku, který jsme následně dotahovali. Tím pádem pro nás bylo těžší a těžší se dostat k lepšímu skóre."

Opět hráli dobře a sahali po prvních extraligových bodech, ale opět o kousek prohráli. Po čtyřech nejtěsnějších prohrách o jeden gól podlehli i popáté. V Liberci sice 2:4, ale čtvrtou branku Tygři vstřelili v poslední minutě do prázdné branky.

„Odehráli jsme dobrý zápas, ale byli jsme méně důrazní. A Liberec naše chyby dokázal potrestat,“ smutnil obránce Josef Jindra. Mladé Boleslavi nepomohl ani Richard Král, který se v sestavě nováčka v letošním ročníku kvůli zranění objevil poprvé a hned se trefil.

Zatímco Mladá Boleslav popáté smutnila, Liberečtí slavili po dvou domácích zklamáních první výhru před vlastními fanoušky. Za Bílé Tygry zazářila první lajna, která zařídila všechny čtyři branky.

V elitní formaci nahradil Pavla Kašpaříka s bolavými zády Andrej Podkonický a svůj premiérový start v elitní formaci si náležitě vychutnal. Připsal si tři asistence a jeden gól sám vstřelil.

„Byl to ale velmi těžký zápas. Mladá Boleslav hrála velmi dobře, místy byla dokonce lepší,“ pochválil extraligového nováčka hrdina zápasu Podkonický.

Tygři se z prvního gólu radovali už ve třetí minutě, kdy využil přesilovou hru Václav Pletka. Na druhou branku se ale Tygři pořádně nadřeli. A kdo ví, jak by zápas dopadl, pokud by je zejména v prvních deseti minutách druhé třetiny nepodržel vynikající Fikrt. Liberecký gólman se vytáhl například ve 22. minutě, kdy zneškodnil nájezd Barinka po nahrávce Čecha.

„Nějak jsme se ukolébali dobrým začátkem a Boleslav jsme pustili do hodně šancí,“ přiznal Václav Nedorost, který potvrdil pravdilo nedáš, dostaneš a poslal Liberec do dvoubrankového vedení. Jenže domácím vydrželo jen tři minuty. To Pšurný vyškolil Fikrta a zpoza branky mu puk podstrčil mezi betony. O dvě minuty to však bylo opět o dva góly. Vítězný gól vstřelil Podkonický.

„To byla asi klíčový moment utkání, protože jsme do třetí třetiny šli s vedením 3:1. A přestože jsme ještě dostali kontaktní gól, v dramatickém závěru jsme vedení udrželi,“ dodal Václav Nedorost.

Když Boleslavští díky Richardu Královi třináct minut před koncem snížili na 3:2, domácí mnohdy trnuli. Ale výhru si vzít nenechali. V poslední minutě ji definitivně pojistil Václav Pletka. Mladá Boleslav na první bod stále čeká.

Souhrn pátého kola>>>


Bílí Tygři Liberec - BK Mladá Boleslav 4:2 (1:0, 2:1, 1:1)


Branky a nahrávky: 3. Pletka (Podkonický), 33. V. Nedorost (Podkonický, Jiruš), 38. Podkonický (Zíb), 60. Pletka (Podkonický) - 36. R. Pšurný, 47. Král (Kočí).
Rozhodčí: R. Svoboda - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:0. Diváci: 6212.

Sestavy:
Liberec: Fikrt - Žabka, Jiruš, Zíb, Modrý, Harant (10.- 20. Hunkes), Jareš - V. Nedorost, Podkonický, Pletka - Bartovič, Blatný, Šachl - Klimenta, Plodek, S. Procházka. Trenéři: Gregor, Čermák a Kapoun.

Mladá Boleslav: Šindelář (41. Chábera) - Marušák, Kočí, Posmyk, Brňák, Holub, Jindra, Bauer - Štrba, Král, Handlovský - P. Barinka, M. Čech, R. Pšurný - Benda, T. Sýkora, Tomas - Kubeš, Boháč, Eiselt. Trenéři: Šejba a Gudas.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Finále
Články odjinud


Články odjinud