19. září 2008 • 20:16

Znojemští hokejisté rozhodli až v nájezdech

Autor: Jan Hrabálek
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší, než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Samostatný nájezd uzdraveného obránce Radima Bičánka v sedmé sérii rozhodl v dramatické zápletce o vítězství hokejistů Znojma nad Zlínem 3:2.



Až sedmá série nájezdů rozhodla dramatické derby o krále jižní Moravy. „Bod bereme, je to naše plus,“ oddechl si obránce Zlína Martin Hamrlík. Hosté tak poprvé bodovali na ledě soupeře a Hamrlík je pod tím výrazně podepsán.

Hlasy trenérů
Radim Rulík (Znojmo): "Měli jsme výborný vstup do utkání, vyšla nám střelecky první třetina. Zlín se dostal po vstřelené brance zpět do zápasu a podařilo se mu v poslední minutě vyrovnat, když jsme při power play soupeře dvakrát prohráli vhazování. Jsem rád, že mužstvo nekleslo a dokázalo zabojovat."

Zdeněk Venera (Zlín):
"Utkání bylo vyrovnané, Znojmo mělo výborný úvod. Vyrovnání v poslední minutě jsme si zasloužili. Bod před zápasem bychom brali, vzhledem k vývoji samostatných nájezdů nás ale mrzí, že jsme nedotáhli zápas k vítězství."

V poslední minutě normální hrací doby totiž propálil vše, co mu při power play stálo v cestě. „Prostě jsem napřáhl a vyšlo to,“ nedělal z toho těžkou hlavu bek, který udržel zlínské naděje, když jako první z týmu v nájezdech skóroval.

Orli nakonec proměnili o nájezd více, ale svoje tajemství nominace na nájezdy trenér neprozradil. „To neřeknu, na základě čeho hráče určuji,“ ponechal si to pro sebe.

Orli se včera museli obejít bez své největší hvězdy Jiřího Dopity. „Z minulého zápasu má bolestivě naraženou nohu, dopoledne to zkoušel na rozbruslení, ale nastoupit nemohl,“ komentoval jeho zdravotní stav znojemský manažer Roman Kaňkovský. „Na led půjde, až bude stoprocentně zdráv,“ řekl trenér Radim Rulík.

Souhrn pátého kola>>>

Znojemští Orli - RI Okna Zlín 3:2sn (2:0, 0:1, 0:1, 0:0)


Branky a nahrávky: 5. Plášek (J. Svoboda), 18. R. Procházka (Štach, Tesařík) - 31. Leška (Galvas), 60. Hamrlík (Galvas, Kollár), rozhodující nájezd Bičánek Rozhodčí: Jeřábek - Čížek, Prchal.

Sestavy:
Znojmo: Trvaj - Tesařík, Bičánek, Chvátal, Štach, Švrček, Mojžíš, Kotaška, J. Mrázek - Erat, R. Procházka, Selingr - J. Svoboda, Haman, Plášek - Demel, Meidl, M. Růžička - Kucharczyk, Čachotský, Beroun. Trenéři: Rulík a Baďouček.

Zlín: Biegl - Hamrlík, Galvas, Nosek, Lučka, Míka, Kučný - Balaštík, Leška, Köhler - Rachůnek, Záhorovský, Kollár - M. Pšurný, Balán, Kubiš - Ondráček, Rom. Vlach, Mokrejš. Trenéři: Venera a Rost. Vlach.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Finále
Články odjinud


Články odjinud