Pavel Janega
18. září 2008 • 21:05

Slavia nulu udržela, ale žádná sláva to nebyla

Autor: Pavel Janega
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTOGALERIE. Kdo čekal, že Slavia hravě přejede neznámý rumunský celek FC Vaslui, byl zklamán. V Edenu sice udržela čisté konto, ale žádnou branku nevstřelila. Remízu berou všemi deseti hosté.



Slávisté začali slušně. Měli převahu, vytvořili si několik šancí, ale pouze do té doby než se hosté oklepali z počáteční nervozity. Genchev se z ničeho nic opřel do míče a trefil tyč! Všem příznivcům sešívaných pořádně zatrnulo.

Souhrn čtvrtečních zápasů 1. kola Poháru UEFA najdete zde ›››


Tím Vaslui dala jasně najevo, že se s ní musí počítat. Ovšem šance rumunského týmu nekončily, ba naopak. Blízko gólu byl Ljubinkovič, který na centr ze standardní situace dokázal vyskočit nejvýše, ale z metru trefil pouze boční síť.

Slavia najednou poznala, že v Poháru UEFA narazila na silného soupeře a boj o postup bude ještě pěkný oříšek. Zvláště když neustále selhávala v koncovce. To byl pro sešívané asi největší problém.

Prosadit se nedokázal ani v posledních dnech proklamovaný Tomáš Necid. Trefil pouze svého protihráče Munteanua do nepříjemných míst. A to tak, že musel střídat.

Dušan Švento z SK Slavia Praha (vzadu) před Adrianem Gheorghiem (vlevo) a brankářem Dušanem Kuciakem z rumunského týmu SC Vaslui
Dušan Švento z SK Slavia Praha (vzadu) před Adrianem Gheorghiem (vlevo) a brankářem Dušanem Kuciakem z rumunského týmu SC Vaslui

Přitom mladý útočník šance měl. Ve druhé půli dostal geniální pas, ale v nadějné pozici nastřelil jen tyč. Hlavou nedokázal usměrnit do sítě ani Krajčíkův centr. Mířil dobře, což o to, ale slovenský gólman Kuciak vytáhl z arzenálu fantastický zákrok.

Ohlasy po utkání čtěte zde>>>


Necid v nepřesné koncovce však nehrál hlavní roli. Nebyl v tom sám. Napodobilo jej hned několik spoluhráčů. Švento dokázal obejít brankáře, odcentrovat před prázdnou rumunskou svatyni, ale tam nikdo. Obránci nebezpečí odvrátili a následná Belaidova střela letěla vysoko nad.

V obrovské šanci se zjevil také Černý, ale ten rozvlnil pouze boční síť. Pak neuspěl ani Švento, jehož na malém vápně obránci odblokovali od míče.

DUŠAN ŠVENTO: HLAVNÍ PROBLÉM, NESKOROVALI JSME

Slávisté si nepomohli ani tím, že využívali pro útoky pouze pravou stranu, na což se později Vaslui zaměřila. A to na trávníku běhali dva leváci – Švento a Černý. Tuto chybu však sešívaní postřehli docela pozdě.

Ke gólu nepomohl ani hlavní sudí, který Šventův pád v pokutovém území po souboji s brankářem Kuciakem neposoudil jako penaltový. Tím vyvolal velkou nevoli slávistických fanoušků. Ochozy zuřily, hučely a pískaly.

Slavia tak nakonec udržela vysněné čisté konto. K němu však nedokázala přidat žádnou vstřelenou branku. A to sešívané mrzelo asi nejvíc. V Rumunsku je totiž nečeká přátelské prostředí, ale peklo.

Jak se s tím vypořádá?

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud