Richard Šíma
18. září 2008 • 02:00

Bazaly optimizmem nehýří

TOP VIDEA
Po zlatém gólu jsem nevěděl, co mám dělat, vzpomíná Hlaváč
Pohodář Ulihrach vzpomíná: cucák Nadal, pařmen Ivaniševič, blázni rodiče
VŠECHNA VIDEA ZDE

Počtvrté se v průběhu posledních čtyř let pokusí Baník prosadit v evropském poháru. Ani tentokrát to ale nebude mít snadné. Soupeřem je Spartak Moskva a Ostrava v této sezoně zatím tápe.



Ostravský fanoušek optimismem nehýří. Málokterý totiž zapomněl na to, jak na podzim roku 2004 v duelu s Leverkusenem rychle zhasly naděje Baníku na postup do Ligy mistrů. A vzápětí po vyřazení s Middlesbroughem také na postup do základní skupiny Poháru UEFA.

A třetí ostravský pokus? O rok později s nizozemským Heerenveenem. A znovu okamžité vyřazení. Přestože s žádným z těchto soupeřů Baník domácí zápas neprohrál, věhlas dnešního soupeře a současná forma Baníku fanouškově naději nijak zvlášť nepřidává…

Důležité je neinkasovat, říká trenér Večeřa

Moskvané přiletěli včera do Ostravy v dobré náladě. Nový trenér Michael Laudrup, jenž po svém příchodu do Spartaku povede svůj tým dnes večer úplně poprvé, rozdával úsměvy, hráči ochotně odpovídali na otázky, po nervozitě ani stopy. Přestože se Spartaku v této sezoně nedaří a přestože v sobotu prohrál v derby s FK Moskva 1:2.

„Nenechme se tímto výsledkem mýlit,“ varoval ostravský asistent Karel Kula, který zmíněný zápas v Moskvě sledoval. „Když srovnám tohle moskevské derby s naším utkáním v Teplicích, všechno bylo o stupeň rychlejší a kvalitnější,“ konstatoval Kula. „Hlavně v prvním poločase hrál Spartak velice dobře. Rychle a útočně. Je to jednoznačný favorit tohoto zápasu,“ zdůraznil ostravský asistent.

Zvláštní náladu, která nyní na Bazalech panuje, ilustruje také počet prodaných vstupenek. Zatímco po prvním prodejním dni se zdálo, že budou lístky rychle vyprodány, s přibývajícím časem a zejména po výkonu a výsledku v Teplicích zájem o vstupenky ochabl. Včera večer jich bylo prodáno teprve jedenáct tisíc.

„A to je samozřejmě mnohem méně, než jsme očekávali,“ pravil Igor Bruzl, tiskový mluvčí Baníku. „Nechápu to. Když přijel Spartak Moskva na utkání předkola Ligy mistrů na hřiště Dynama Kyjev, stály tam nejlevnější lístky 40 eur a stadion byl plný. Na Ukrajině. U nás se ceny pohybovaly od stokoruny do necelých pěti stovek,“ poznamenal Bruzl.

Takové starosti ovšem Moskvany netíží. „Nervozita? Zatím ani ne. Ta přijde spíš až před zápasem.“ usmíval se včera Radoslav Kováč chvíli předtím, než vyběhl na podmáčený trávník na Bazalech k večernímu tréninku Spartaku Moskva. „Baník má samozřejmě velmi zkušené mužstvo. To, že se výkonnostně zvedne, to musí přijít. Pro nás je ale důležité, abychom si v Ostravě udělali slušný základ pro odvetu v Moskvě,“ dodal Kováč.

PRAVDĚPODOBNÉ SESTAVY:

OSTRAVA: Vašek – Řezník, Neuwirth, Bolf, Tchuř – Otepka, Galásek, Marek, Mičola – Střihavka, Svěrkoš.
SPARTAK: Pletikosa – Jiránek, Šiškin, Stranzl, Fathi – Bystrov, Kováč, Mozart, Ryškov, Sajenko – Dzjuba.

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud