14. září 2008 • 19:29

Fotbaloví fanoušci zničili tramvaj

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Asi pětatřicetičlenná skupinka fanoušků Slovanu Bratislava, kteří přijeli do Brna na zápas mezi 1. FC Brno a pražskou Spartou, krátce před sedmou hodinou večer poškodila tramvaj dopravního podniku.



Čtyři Slováci byli zadrženi a předáni republikové policii, řekla ČTK mluvčí brněnských strážníků Denisa Kapitančiková.

"Fanoušci nastoupili do tramvaje číslo třináct před hlavním vlakovým nádražím. Ve voze začali dělat výtržnosti a byli vykázáni ven. V současné době zjišťujeme jejich totožnost. Škody na tramvaji bude muset vyčíslit dopravní podnik," uvedla mluvčí.

Čtyři fanoušky Slovanu strážníci zadrželi a předali policistům. Zbytek skupinky pokračoval autobusem v cestě na stadion.

Podle mluvčí Dopravního podniku města Brna Hany Pohanové způsobili slovenští fanoušci, kteří přijeli podpořit domácí fotbalisty, škodu v řádech tisícikorun.

"V jednom z vozů tramvaje poškodili část stropního umakartu. Paradoxně větší škodu způsobili následně při výstupu, kdy podlahu vozu polili velkým množstvím piva. Tramvaj jsme museli odstavit a odvézt vyčistit," řekl dnes ČTK Pohanová.

Vlakové nádraží hlídají vedle brněnských strážníků také stovky policistů. Do Brna zatím vlakem dorazila zhruba stovka fanoušku pražské Sparty.

Za doprovodu těžkooděnců nastoupili do autobusů, které je odvezly na stadion. "Další fanoušky očekáváme po sedmé hodině večer," řekl ČTK mluvčí
brněnských policistů Bohumil Malášek. Zápas šestého kola první ligy začíná ve 20:00.

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud