14. září 2008 • 20:00

Šlégr rozdával rány a bral body

Autor: Vladimír Škaloud
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
Sport Magazín a otevřená zpověď fotbalisty Martina Fenina
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fanoušci se dobře bavili. Dočkali se první výhry Litvínova, půl minuty před koncem jim jako bonus Jiří Šlégr přidal lopatkové vítězství nad Jiřím Kučným.



„Nemyslím si, že bychom se měli jen dívat, jak najíždějí do našeho gólmana,“ upozorňuje litvínovský obránce.

Hlasy trenérů:
Jaroslav Hübl (Litvínov):
"Musím poděkovat všem hráčům. V předchozích zápasech jsme dostávali hodně gólů, proto jsme se snažili udělat nějaké změny v sestavě. Petr Franěk nechytal špatně, ale puky ho netrefovali. Byl to těžký zápas, ale zvládli jsme ho dobře."

Rostislav Vlach (Zlín):
"Myslím že zápas byl vyrovnaný. Dostali jsme opět góly v oslabení. Vyloučení je náš problém, o kterém víme a musíme se s tím vypořádat lépe."


„Pevně věřím, že jsme se z minulého play off poučili, že náš brankář je náš bůh, a vždycky se o něho postaráme.“ Šlégr jde v tomto směru spoluhráčům příkladem, už v první třetině pomstil hrubý zákrok Bedřicha Köhlera na Roberta Reichla.

„Pořádně tam nebyl puk a náš kapitán dostal ránu zezadu. To by se stávat nemělo, proto jsem to udělal i za cenu faulu,“ vysvětluje Šlégr.

„Nechtěl jsem záludně faulovat,“ brání se Köhler. „Ani jsem nevěděl, že je to Reichel. Vyříkali jsme si to, myslím, že to vzal.“

Včera však šlo Litvínovu proti Zlínu o víc, než jen o to zjednat si na ledě respekt. Ve hře byly první tři body a odpoutání se z posledního místa tabulky.

„Určitě není příjemný být úplně na dně a mít tolik obdržených gólů,“ přitaká Šlégr. „Zaplať pánbůh jsme to zvládli.“

Litvínov - RI Okna Zlín 3:1 (1:0, 0:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 3. Reichel (Šlégr, Kubinčák), 41. Lukeš (Kubinčák), 49. Kubinčák (Reichel, Lukeš) - 31. Köhler.
Rozhodčí: Minář - Lederer, Gebauer. Vyloučení: 7:10. Využití: 2:0. Diváci: 4615.

Sestavy:

Litvínov J. Hübl ml. - Walter, Šlégr, Kroupa, Švarný, Kubát, Vobořil, Skuhrovec, P. Punčochář - Kubinčák, Reichel, Lukeš - Jenáček, Branda, Jánský - V. Hübl, Trávníček, J. Černý - Rindoš, M. Mach, Bahenský. Trenéři: J. Hübl st. a Rosol.

Zlín: Murín - Galvas, Hamrlík, Nosek, Lučka, Kučný, Míka, Vosátko, Bořuta - Balaštík, Köhler, Leška - Andrašovský, Rachůnek, Kollár - Balán, Matějka, M. Pšurný - Mokrejš, Ondráček, Rom. Vlach. Trenéři: Venera a Rost. Vlach.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Finále
Články odjinud


Články odjinud