12. září 2008 • 23:11

Musím poděkovat obráncům, řekl Kopřiva

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kladenský gólman Miroslav Kopřiva dostal v úvodu extraligové sezony od trenérů přednost před zkušeným Zdeňkem Orctem a odvděčil se zatím šesti získanými body, které ještě korunoval dnešní vychytanou nulou proti Znojmu.



Čtyřiadvacetiletý Kopřiva pomohl svému týmu přečkat především těžkou desetiminutovku v druhé třetině, kdy znojemští střelci pálili ze všech možných úhlů. Celkem si připsal 44 úspěšných zákroků a byl vyhlášen nejlepším hokejistou Kladna.

"Musím přiznat, že v těch inkriminovaných chvílích mně bylo pořádně horko. Musím však zároveň poděkovat obráncům, kteří mi moc pomohli, i když jsem někdy musel zvýšit hlas," řekl po utkání Kopřiva.

Kladno si doma poradilo se Znojmem >>>

"Nulu však nechci vůbec přeceňovat, extraliga teprve začíná, ale se dvěma výhrami jsme pochopitelně moc spokojení," doplnil 191 centimetrů vysoký gólman.

Kladenští trenéři dlouho nevěděli, kterému z dvou kvalitních brankářů dají v úvodu sezony přednost. "V závěru loňského ročníku jsme dělali s Kopřivou body, proto jsme se rozhodli pro něho," řekl trenér Zdeněk Müller.

"Trenéři mně řekli v neděli před utkáním v Liberci, že začnu chytat. Tam se nám dařilo, a proto jsem stál v brance i nyní. Doufám, že se trenéři rozhodli správně," dodal Kopřiva.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Finále
Články odjinud


Články odjinud