Pavel Janega
15. září 2008 • 19:04

Necidův koncert

Autor: Pavel Janega
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
SESTŘIH: Dallas - Vegas 3:2. Hertl a spol. na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

V Edenu zářil jediný muž – Tomáš Necid. Dal čtyři góly, dva rozhodčí neuznali a navíc jeden omylem. Přesto rozhodl o vítězství slávistů v pondělní dohrávce nad Jabloncem (2:0).



Nad Prahou bylo celý den zataženo. Trochu poprchávalo, ale nepříjemné počasí fotbalisty Slavie do deprese nedostalo.

Do utkání vstoupili nažhaveni a do Jabloneckých se pustili zhurta. Necid už po devatenácti vteřinách hry napálil míč do šibenice a spustil ohlušující jásot.

7243 diváků se ale neradovalo dlouho. Pomezní sudí totiž mylně odmával ofsajdové postavení mimo hru. Stejná situace se opakovala po půlhodině, ale tentokráte střelec sešívaných v ofsajdu o fous byl.

Na reprezentaci nemyslím, tvrdí Necid >>>

Necid, který v lednu zamíří do CSKA Moskva, se nenechal otrávit a ve skvělém výkonu pokračoval. Vstřelil dva regulérní góly a zajistil svému klubu všechny tři body. Pondělní podvečer zkrátka patřil jemu.

První branku obstaral ve 24. minutě, kdy převzal přihrávku od Krajčíka, obtočil se kolem Hubera a z 18 metrů napálil míč přesně k tyči. Brankář Špit se natahoval marně.

Podruhé Necid udeřil těsně před přestávkou. Krajčíkův centr ze standardní situace přizvedl Brabec a slávistický útočník z malého vápna vstřelil svou druhou branku.

Necidův koncert dvěma góly v žádném případě nekončil. Když měla Slavia šanci, byl u ní Necid. Aktivně se nabízel do prostoru a sám navíc hledal své spoluhráče v lepší pozici.

Všechnu smetanu ale neslízl pouze jediný střelec zápasu. Velkou zásluhu na vítězství má také gólman Martin Vaniak, jenž se v utkání zaskvěl několika výbornými zákroky. První robinsonádu předvedl proti tvrdě střele Žofčáka. Dokázal zneškodnit také Zábojníkovu hlavičku z bezprostřední blízkosti a dělovku Michálka z úvodu druhé půle.

Jiné šance si severočeský tým vytvořit nedokázal. Pouze pár náznaků. Vždy se ale připravil o balon nepřesnými pasy, zakončením, anebo nadějné brejky zazdil pomalým přenesením hry.

Slávisté díky pondělnímu vítězství v tuto chvíli ztrácí na největšího rivala pražskou Spartu tři body. Jedinou kaňkou domácích tak byl brzký odchod levého beka Šikliče, který musel kvůli křečím střídat už ve 35. minutě.

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud