14. září 2008 • 21:45

Brzký sparťanský gól načal Brno

Autor: Jan Hrabálek
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Brna prohráli se Spartou 0:2. Vedoucí branku vstřelil Kisel, vítězství pojistil střídající Vacek. Pražané vedou tabulku o tři body před Libercem.



Sparta nepředvedla žádný zázrak, ale upevnila si vedení v tabulce. Ve šlágru šestého kola dokázala vyhrát v Brně dva nula a ukončila tak malou sérii moravského celku, který nad odvěkým rivalem zvítězil v obou zápasech loňského ročníku.

Přehled všech odehraných zápasů 6. kola najdete zde

Nekonala se ani žádná „odplata" za jarní souboj Řepka-Besta, sparťanský obránce odehrál dokonce vynikající partii, bez jakéhokoliv „blikance".

Kdyby v Brně začínal fotbalový veletrh, mohla by na něm Sparta vystavovat svoji parádní akci z 11. minuty.

HLASY TRENÉRŮ
Petr Uličný (Brno): "V závěru už naši útočníci Besta, Došek a ve středu pole i Polách ztráceli síly. Jak dala Sparta druhý gól, tak už hru kontrolovala."

Vítězslav Lavička (Sparta): "První branka nám hodně pomohla, neboť po zbytek poločasu jsme se dostali pod tlak. Soupeř vynikal kvalitní ofenzívní hrou."
Slepička vyhrál ve středu hřiště souboj s Trousilem, nahrál na levou stranu, odkud centroval Matušovič na nabíhajícího Kisela, který trefil míč tak parádně, že Bureš neměl šanci. "Maty takové balony umí dávat, křiknul jsem na něho a bylo to," řekl šťastný střelec.

Na dvě stovky fandů Sparty mohly jásat poprvé. Nebylo to naposled. Podruhé se tak stalo po Vackově střele pět minut před koncem, která pečetila výsledek. Pro Brno se tak narodil možná až krutý konečný stav.

"Jsme maximálně spokojeni, dali jsme dvě branky s těžkým a kvalitním soupeřem. Prověřili jsme defenzivu, a to bude před čtvrtečním Pohárem UEFA v Záhřebu potřeba," pochvaloval si trenér Vítězslav Lavička.

Brno začalo velmi aktivně, než se hosté dostali do vedení, museli čelit tlaku domácích. Švejnohův centr prosvištěl po malém vápně, aniž by jej kdokoliv atakoval. Byla to však jedna z mála nepozorností hostující obrany, která jinak působila pod Řepkovým vedením velmi jistě.

"Začali jsme dobře, prvních deset minut jsme byli lepší. Soupeř nás potom potrestal. Stále jsme chtěli, ale nebyli jsme produktivní. Sparta měla vynikající defenzivu a my jsme neměli šanci," potvrdil kouč Petr Uličný.

Utkání jsme sledovali online

Úvod druhé půle patřil spíše pražskému celku. Brno se dostalo k trvalejšímu tlaku až po deseti minutách. Nejprve Polách neuspěl při samostatném sólu na pět (!) protihráčů, řada dalších pokusů končila v ofsajdu, v jednom případě i chybně odmávaném. To Besta mohl jít sám na Kozáčika. "Na sto procent to nebyl ofsajd," prohlásil domácí Marek Střeštík a měl pravdu.

Domácí se statečně rvali s nepřízní osudu, ale včera večer marně hledali skulinku v perfektně fungující obraně Sparty. Bestovu střelu srazili Pražané na roh, po něm hlavičkoval na Kozáčika Trousil, ale neuspěl.

Závěrečný tlak Brna se nekonal. Místo něj přišel druhý gól z Vackovy kopačky a dohrávka v poklidném duchu.

1. FC Brno - AC Sparta Praha 0:2 (0:1)
Branky: 12. Kisel, 83. Vacek. Rozhodčí: Jech - Filípek, Urban. ŽK: Čoupek - Had. Diváci: 8550.

Brno: Bureš - Švejnoha, Trousil, Živný, Čoupek (81. Kuncl) - Mareček, Večeřa (46. Kalivoda), Polách, Střeštík (73. Šural) - Besta, T. Došek. Trenér: Uličný.
Sparta: Kozáčik - Kúdela, Voříšek, Řepka, Had - Kladrubský, Kisel (86. L. Došek), Hušek, Matušovič - Kulič (64. Vacek), Slepička (89. Wilfried) Trenér: Lavička.

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud