Hynek Preisler
13. září 2008 • 18:53

Liberec spasil až Blažek

TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTOGALERIE - Zlín odjížděl z Liberce smutný. Pod Ještědem sahal na bod, ale tři minuty před koncem jeho naděje zmařil svým druhým gólem střídající Jan Blažek. Liberec porazil ve více než podprůměrném utkání „ševce“ 2:1. Získal však tři body a přenocoval na druhém místě tabulky.



Střídající Jan Blažek zachránil liberecké fotbalisty dvakrát od pískotu tribun. Ten by je nejspíše za předvedený výkon před odchoden do kabin neminul.

Jednou je poslal do vedení ve 45. minutě, podruhé opět před koncem poločasu v 87. minutě, kdy rozhodl druhou brankou o třech bodech. Za hosty se trefil v 66. minutě pouze David Šmahaj, zato parádně z 27 metrů.

Souhrn šestého kola Gambrinus ligy je zde>>>

Na stadionu U Nisy nefungovala velkoplošná obrazovka pro opakování zajímavých situací. Ovšem nevadilo to, protože moc okamžiků k přehrávání zápas nenabídl.

První poločas? To byla velká bída. Přesná přihrávka byla vyjímkou. I proto v něm diváci střelu mezi tyče viděli pouze dvakrát. V první a poslední minutě. Mezi tím čtyřicet pět minut fotbalového trápení.

Polák se snaží přeskočit Žůrka
Polák se snaží přeskočit Žůrka

Tu první z kopačky Frejlacha ještě zlínský gólman Baránek chytil, při té druhé z nohy Blažka neměl šanci. Zlínští obránci nechali po nahrávce Tomáše Janů z levé strany míč trestuhodně projít až k volnému Blažkovi, který ze sedmi metrů nemohl gól nedat.

Přitom hrdina zápasu na hřiště přišel až po půl hodině hry za Radzinevičiuse. „Střídat jsem musel, naše obránci si nebyli schopni přihrát,“ vysvětlil kouč Liberce Ladislav Škorpil.

Přestože Zlín v první půli branku ani jednou netrefil, z gólu se mohl radovat také. Ve 25. převzal skvělou přihrávku od Šmahaje Konečník, jež se ocitl sám před Hauzrem. Gólman Liberce mu ale míč vypíchl.

„Když se naše hra ve druhé půli začala zvedat, tak jsme paradoxně dostali gól,“ řekl Škorpil. Ta branka Zlína jako by do utkání ani nepatřila. Byla totiž parádní. David Šmahaj vystřelil z 27 metrů a míč zaplaval pod břevno liberecké branky.

„Trefil to opravdu nádherně. S tím se dalo jen těžko něco dělat,“ popsal její hájitel Zbyněk Hauzr.

Krásná trefa však na bod nestačila. Tři minuty před koncem běžel sám na Baránka Dočkal, kterému sice ještě skórovat nedovolil.

Míč se však odrazil k Blažkovi, před kterým zívala prázdná branka.

„Tu akci Liberce jsme už před tím mohli přerušit. Sehráli jsme celkem dobré utkání, ale se špatným koncem pro nás. Podruhé se nám už bohužel vyrovnat nepodařilo,“ litoval zlínský trenér Josef Mazura. Valaši ale ještě druhý gól přidat mohli. Hauzr ale střelu střídajícího Vyskočila vyrazil na roh. „Pro nás je to krutý výsledek,“ uzavřel zlínský útočník Libor Žůrek.

Slovan Liberec - Tescoma Zlín 2:1 (1:0)
Branky: 45.+1 a 86. Blažek - 66. Šmahaj. Rozhodčí: Matějek - Zlámal, Košec. ŽK: Janů - Bača, Vyskočil, Malcharek. Diváci: 3724.

Sestavy:
Liberec: Hauzr - Radzinevičius (34. Blažek), Košťál, Polák, Janů - Kerič, Bílek, Holeňák, Frejlach (60. Dort), Dočkal - Nezmar (75. Smetana). Trenér: Škorpil.

Zlín: Baránek - Malcharek, Kroča, Zbožínek, Penner - Šmahaj, Zúbek, McQuilkin, Konečník (65. Vyskočil) - Žůrek (88. Bačík), Bača (55. Malár). Trenér: Mazura.

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud