12. září 2008 • 20:13

Budějovičtí hokejisté opět doma klopýtli

Autor: Petr Mešejda
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Jihočeši zabředli do pořádného marastu! Po úterní porážce s mistrovskou Slavií nestačili včera ani na Vítkovice a po dvou domácích porážkách se jeden z favoritů extraligy krčí ve spodku tabulky bez jediného bodu.



Hostům k výhře postačila produktivní čtvrthodina, v níž se trefili celkem pětkrát!

Souhrn 2. kola Extraligy >>>

Takhle si nástup v novém působišti budějovický kouč Ernest Bokroš určitě nepředstavoval. Naprostý propadák v obraně a nespokojenost domácího publika. To bylo hodnocení od vlastních fanoušků, kteří se nestačili divit, co jejich tým předvádí. Hlavně v prostřední části.

I přesto, že domácí začali podobně jako v úterý se Slavií solidně a šli do vedení, dovolili soupeři obrátit stav. Tentokráte však jejich naděje žila jen sotva do půlky zápasu. Zlom nastal po vyrovnávací brance, kdy budějovičtí hráči znervózněli a z útlumu se už nevyhrabali. Propadli především v obraně.

Hlasy trenérů
Jan Tlačil (České Budějovice): "Vstoupili jsme do utkání dobře jako proti Slavii a čekali jsme, že se tým po vedoucím gólu uklidní. Po vyrovnání Vítkovic na nás bohužel padla nervozita, a jak přibývaly další obdržené góly, dostávali jsme se ještě hlouběji do deprese. V závěru jsme vrhli vše do útoku, ale na vyrovnání nebylo dost času."

Kamil Konečný (Vítkovice):
"Prvních deset minut jsme se těžce srovnávali s nezvyklými rozměry kluziště a způsobem hry domácích. Potom se vývoj otočil v náš prospěch. Postupně jsme setřásli nervozitu a hráli jsme velice dobře. Ve třetí třetině domácí začali riskovat a šli hodně dopředu. Obtížně jsme se vymaňovali z tlaku, chyběl nám rychlý protiútok. S výsledkem jsme však spokojeni."

Tolik chyb při rozehrávce ve vlastním pásmu na jihu Čech dlouho nepamatují. A hosté trestali. Přestože ani jejich hra dlouho nepřelezla průměr, jednoduchost v jejich pojetí nakonec slavila úspěch.

ítkovičtí si v tísni nic nekomplikovali, velmi často vyhazovali puky přes všechny čáry a při každé možnosti vyráželi ke smrtícím brejkům. Během necelých patnácti minut nasázeli rozklíženému Mountfieldu pět gólů a definitivně rozhodli o osudu zápasu.

„Prohrát třetinu o tři góly, to by se nám stávat nemělo. Tím spíše, že je začátek sezony,“ štvalo domácího útočníka Štěpána Hřebejka. Po čtvrtém zásahu se pakoval na střídačku Turek, jenže ani jeho nástupce Kovář čisté konto dlouho neudržel.

Extraligovou premiéru mu po necelých pěti minutách pokazil báječně zakončeným protiútokem dva na jednoho Štefanka. A pro domácí mohlo být ještě hůře, jejich obrana byla naprosto nefunkční a hostující střelci milosrdní. Mladý Kovář je několikrát podržel.

„Co jsem Romana vystřídal, tak ještě nějakou chvíli byly v naší obraně docela zmatky. Ale jak kluci cítili, že chytám já, tak se vzadu zlepšili. Tak by to mělo vypadat i v dalším zápase,“ vysvětlil domácí náhradník.

Utkání jsme sledovali on-line >>>

Ke cti budějovickému mužstvu slouží, že ani za rozhodnutého stavu nesložilo zbraně, jenže na rozjetého soupeře nemělo nárok. Změny v útocích totiž vedly v závěru jen ke stáhnutí skóre na dvoubrankový distanc.

„Budějovice to v poslední třetině zkusily hop nebo trop. Vytvořili si tlak, ale my měli dostatečný náskok,“ soudil o zbytečné pasivitě svého týmu v samotném závěru vítkovický kouč Alois Hadamczik.

Hosté podlehli přehnanému uspokojení, jejich náskok se smrsknul na polovic. „Taky jsme to od Marka Pince schytali, že jsme ho tam nechávali docela často na holičkách,“ přiznal Šimíček.

Mountfield České Budějovice - Vítkovice Steel 3:5 (1:2, 0:3, 2:0)

Branky a nahrávky: 5. Gulaš (Vak), 42. Frolo (Gulaš), 55. Huml (L. Poživil) - 15. Šimíček (Stehlík, Ujčík), 17. Svačina (Ujčík), 24. Kuboš (Krenželok), 25. Treille (Korhoň, Burger), 30. Štefanka (Petrovický).
Rozhodčí: R. Svoboda - Čížek, Blümel. Vyloučení: 8:8. Využití: 1:1. Diváci: 4897.

Sestavy:
České Budějovice: Turek (25. Kovář) - L. Poživil, Toman, Gřegořek, Sičák, Vydarený, Frolo, od 42. navíc Mucha - Duda (42. Kuchejda), Huml, Sailer - Kůrka, Šimánek, Veselý - M. Hudec, Vak, Gulaš - Hřebejk, Mertl, L. Květoň. Trenéři: Bokroš a Tlačil.

Vítkovice: Pinc - Jurečka, M. Barinka, Kuboš, Stehlík, Krstev, Trnka - Kvapil, Petrovický, Štefanka - Ujčík, Šimíček, Svačina - Korhoň, Burger, Treille - Klimek, R. Hruška, Krenželok. Trenéři: Hadamczik, Konečný a Moták.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Finále
Články odjinud


Články odjinud