František Suchan
12. září 2008 • 19:57

Boleslav byla vteřinu od bodu

TOP VIDEA
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
Dostál: Moc se mi líbí Kovář. Staňkovi pomohla Slavia, kdo ale jako trojka?
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Jediná sekunda. Mrknutí oka. Do tak kratičkého momentu na samém konci utkání natěsnali aktéři bitvy Mladá Boleslav – Plzeň zápletku celého duelu.



Domácí Jan Benda, za stavu 1:2 poslal puk za brankáře Málka. Vteřinu po závěrečné siréně. A hosté brali všechny body.

Bendu nezískaný bod hodně mrzel >>>

Všechno se zdálo být rozhodnuté. Hustý dým z hořící továrny, který už před zápasem zavalil Mladou Boleslav, jako by sednul i na místní hokejový tým. Celý zápas se domácí borci snažili, ale Málka překonali jen jedinkrát.

Utkání jsme sledovali on-line >>>

Blíží se konec. Útočníci hostů Vlasák a Straka jedou na samotného obránce. Za ním prázdná branka, do konce třetí třetiny chybí chvilka. Jenže bek Marušák sbírá Vlasákovi kotouč a okamžitě obrací. Za chvíli už pálí od modré. Svitla naděje.

Jedna dorážka. Druhá. Puk je v síti. Hala ztmavne. Fanoušci šílí nadšením. Vyrovnáno! Ale sudí Husička hned ukazuje: Jdu se poradit s videorozhodčím.

Souhrn 2. kola Extraligy >>>

„Čekali jsme na verdikt, ale Martin Altrichter hned říkal, že bek napřahoval v čase 59:59. A Málič tu první střelu vyrazil, takže to nemohli stihnout,“ vyprávěl Peter Fabuš, autor vítězné trefy. „Ještě, že tak,“ oddychl si i Roman Málek. „Doufal jsem, že to bylo už po čase.“

Skutečně bylo. Rozhodčí měl za chvilku jasno. Vyjel na led, rozpažil. Mladoboleslavští mohli jen litovat, že svůj parádní nástup do zápasu proměnili jen v jedinou branku. „Jeden gól bohužel nestačí,“ posteskl si útočník Tomáš Nouza.

Hlasy trenérů
Jiří Šejba (Mladá Boleslav):
"V první třetině jsme šli do vedení, jenže po našich chybách jsme pustili soupeře do hry a stejně jako ve Vítkovicích v prvním kole jsme ztratili zápas ve dvojnásobném oslabení. Podle mého je to spojení toho, že jsme nováčkem a občas hráči podcení situaci, zazmatkují a pak se to snaží dohnat faulem."

Milan Razým (Plzeň):
"Prvních deset minut vyznělo jasně pro domácí. Mohli jsme jen děkovat Romanu Málkovi, že inkasoval pouze jednou. Vždyť poměr střel byl snad 10:1 pro Boleslav. Ve druhé třetině se nám podařilo hru vyrovnat a v té třetí rozhodla naše větší zkušenost. Měli jsme na své straně i trochu štěstí."

Právě on se postaral o první výbuch nadšení na začátku utkání. Už ve třetí minutě, hned při svém prvním střídání, bekhendem napálil odražený puk za bezmocného Málka.

Nevěřili byste, jaký hukot dokážou vytvořit necelé čtyři tisícovky hrdel. Nejdéle sloužící hráč ze současného kádru, jehož jméno vyvedené se zelenobílými srdci visí nad domácím kotlem, dal historicky první extraligový gól Mladé Boleslavi. Jak symbolické.

„Jenže mě to vůbec netěší,“ sklopil hlavu Nouza. „Je hezké, že jsem ten první gól dal já, možná si na to časem vzpomenu. Ale teď mě zajímá, že musíme uhrát nějaké body.“

On i spoluhráči nedali Plzeňským nic zadarmo. Skákali do střel, často i po hlavě. Ale opět neuspěli. A opět rozdílem jediné branky. Co víc, všechny tři inkasované góly Mladé Boleslavi v extralize zatím padly při oslabení.

BK Mladá Boleslav - Lasselsberger Plzeň 1:2 (1:1, 0:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 3. Nouza (T. Sýkora) - 12. Straka (Vlasák, Kracík), 50. Fabuš (S. Hudec, Vampola). Rozhodčí: Husička - Tošenovjan, Hlavatý. Vyloučení: 8:9. Využití: 0:2. Diváci: 3958.

Sestavy:
Mladá Boleslav: Šindelář - Kočí, Marušák, Mocek, Bauer, Brňák, Posmyk, Holub, Jindra - Štrba, Eiselt, Handlovský - Kubeš, Benda, Tomas - Boháč, M. Čech, P. Barinka - T. Sýkora, Nouza, R. Pšurný. Trenéři: Šejba a Gudas.

Plzeň: Málek - Benák, Redlihs, Čakajík, S. Hudec, Cartelli, Pácal, Dobrovolný, Dresler - Fabuš, Straka, Vlasák - Důras, Kracík, Matějovský - Dvořák, Šindel, Adamský - Kubalík, Vampola, Laš. Trenéři: Hynek a Razým.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud