Michal Koštuřík
11. září 2008 • 19:17

Balaštík sestřelil Karlovy Vary

TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO, FOTOGALERIE - Už mu to zase pálí… Zlínský útočník Jaroslav Balaštík zařídil v předehrávce 2. kola dvěma pohotovými zásahy výhru domácích nad Karlovými Vary.



Kouč Venera se prohne, za pokoření svého bývalého týmu slíbil do kabiny tučnou prémii..

Josef Řezníček (KVA) a David Nosek (ZLN)
Josef Řezníček (KVA) a David Nosek (ZLN)


Vedle střelce Balaštíka zářil také brankář Igor Murín, jenž lapil všech šestatřicet pokusů nepoddajného soka.

„Je škoda, že se nevyhlašují dva nejlepší hráči zápasu. Igor by si cenu rovněž zasloužil. Jeho výkon byl největším příslibem utkání,“ prohlásil Zdeněk Venera, jenž na jaře přivedl Karlovy Vary do finále extraligy.

Hlasy trenérů po utkání
Zdeněk Venera (Zlín):
"Získali jsme tři body se silným soupeřem. Takový zápas jsme potřebovali. Vítězství jsme vydřeli, i techničtí hráči jako Leška obětavě padali do střel soupeře. Škoda, že se dnes nemohly vyhlásit dvě ceny pro nejlepšího hráče utkání, protože kromě Jaroslava Balaštíka by si to zasloužil Igor Murín. Podal fantastický výkon a na naší výhře má hlavní zásluhu."

Josef Paleček (K.Vary):
"Nemůžu říct, že bych byl zklamaný z předvedené hry. Našim hráčům nelze upřít snahu, ale zklamali v koncovce. Navíc jsme špatně hráli přesilovky. To byl rozhodující faktor zápasu."

Včera už ale stál proti nim. A vymyslel dokonalý plán, jak jim zkazit večer. „Ráno měl trenér dlouhý monolog. Dával nám detailní informace o celém týmu i o každém hráči,“ popsal Jaroslav Balaštík.

Svůj tým Venera připravil na oba karlovarské gólmany. Aspoň to tak vypadalo. Balaštík si totiž věděl rady i s náhradníkem Sáblíkem, který nečekaně nahradil Mensatora. Oba góly mu vstřelil podobným způsobem.

První ve 23. minutě po sóle rychlou střelou mezi betony. Druhý v závěrečné třetině, kdy švihem zpoza obránce Hanzlíka nasměroval puk opět přízemní ránou k tyči.

„To sólo provedl výborně. Čekal jsem, že to dá nahoru na lapačku,“ popsal Lukáš Mensator svůj pohled ze střídačky. Pro následný Balaštíkův zásah už slova obdivu neměl. „To byla náhoda,“ mínil gólman.

Proč Mensator nehrál? Zraněný nebyl. „Taky náš trenér asi chtěl soupeře něčím překvapit. Každý ví, že nás Venera ještě v minulé sezoně trénoval. Asi čekal, že nastoupím já. Sezona je dlouhá a my jsme vyrovnaní gólmani. Rozložíme síly na oba,“ nestěžoval si.

Trumfy domácího stratéga ale byly nakonec silnější. Zápas rozhodla obnovená spolupráce dua Leška – Balaštík, které kouč hned po prvním kole vrátil k sobě. A do elitní řady skvěle zapadl novic Köhler, jenž po první třetině nahradil zraněného Záhorovského.

Levý křídelník skončil po nárazu do obra Dobroně s poraněním v oblasti břicha v nemocnici. Karlovarský hromotluk se s tím včera fakt nepáral, ve druhé části hokejkou roztrhl ret Köhlerovi. Ten se však vrátil do hry. Na marodce už mají Zlínští Kubiše a Vosátka. Přesto Palečkův soubor přetlačili. Měli i štěstí, hosté napálili dvakrát tyčku.

„Byl to těžký zápas,“ oddechoval gólman Igor Murín. „Vary jsou silné. Ale my jsme ty body potřebovali. Předvedli jsme úplně jiný výkon než v úterý v Plzni. Tam to byla hrůza. Teď jsme všichni bojovali,“ ocenil zkušený gólman.

Zato Mensatorovi bylo pod dekou krušno. Musel bezmocně sledovat marné dobývání domácí klece. Vypadá to, že Karlovy Vary nebudou v sezoně udivovat gólovými koncerty. V prvním kole se trefili dvakrát, včera vyšli úplně naprázdno.

„Věřím, že to přijde a pomůžeme si nějakými brankami,“ prohodil brankář, jenž netuší, zda dostane v příštím kole od trenéra důvěru. „V pátek budeme možná moudřejší,“ mínil.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Finále
Články odjinud


Články odjinud