Květoslav Šimek
9. září 2008 • 19:23

Vítězství vystřelil Burger

TOP VIDEA
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Tenhle nováček bude kousat. Hokejisté Boleslavi prohráli v Ostravě rozdílem jediného gólu, který jim až 15 před koncem vstřelil Burger z dlouhé přesilovky pěti proti třem.



Hlasy po utkání
Alois Hadamczik (Vítkovice): "Zodpovědnost nám dneska trošku svázala nohy. Můžu být ale spokojený se třemi body, protože ty se počítají do tabulky. Musíme zapracovat hlavně na přesilovkách. Soupeř hrál v obranném pásmu velice dobře a agresivně a my jsme se těžko prosazovali."
Jiří Šejba (Mladá Boleslav): "Odehráli jsme dobré utkání a podali organizovaný výkon jak vpředu, tak vzadu. Měli jsme šance hlavně v první třetině a je škoda, že v jejich proměňování ještě nejsme tak rutinní. Jinak to byl vyrovnaný zápas s šancemi na obou stranách, domácí byli v závěru šťastnější v přesilovce."

„Síly už jsem moc neměl, byla to dlouhá přesilovka, ale zaplať pánbů za to!“ oddechl si Jiří Burger. Ještě víc si Burger mohl oddechnout po zmatku v posledních vteřinách. Boleslavští hráli power play, ztratili puk a Burger jej vyvážel ze třetiny. Do sirény chybělo zhruba sedm vteřin, Burger ještě před obrannou modrou nečekaně zkusil otočku. Puk ztratil a Boleslavští byli před Pincem najednou sami.

„Chytil jsem puk do ruky, myslel jsem, že je trošku víc času,“ vysvětloval po zápase Burger. „Chtěl jsem hráče objet, ale bohužel se tam někdo z protivníků vracel, nadzvedl mi hokejku a puk mi vzal.“ Z ničeho nic tak vznikl závar, dorážejícího Tomáše Sýkoru zastavil ležící Marek Pinc doslova na brankové čáře.

„Tak za tohle mi asi bude muset něco zaplatit,“ usmíval se vítkovický brankář. „Já byl bez hokejky, jenom jsem si lehl a oni do mě bušili. Naštěstí jenom do mě, puk jsem držel. Takhle ztratit výhru v posledních vteřinách, to by nás všechny samozřejmě hodně štvalo.“



Právě Marek Pinc byl jednou z hlavních postav vítězného týmu. Nebyl sice pod trvalou palbou, ale hosté si dokázali vypracovat řadu brejkových situací. Nejefektnější zákrok Pinc předvedl ve 38. minutě, kdy proti Tomasově ráně do růžku vysekl ukázkový semafor. „Důležité jsou hlavně tři body, nula mě těší jen do statistik,“ říkal gólman. „Boleslav nehrála špatně, první dvě třetiny dokonce výborně. Pak jí trošku došly síly. A my měli i trochu štěstí, jednou mi pomohla tyčka, když netrefili prázdnou bránu.“

Litovat mohl zejména boleslavský útočník Martin Čech. V první třetině vyšachovali s Barinkou vítkovickou obranu, i Pinc už ležel na zemi. Čech ale ještě přihrával na střed Boháčovi a jeho rána šla do tyče. „Puk strašně skákal, stoprocentně bych to netrefil,“ krčil Čech rameny. „Proto jsem volil přihrávku, ale asi to skákalo pořád. Škoda…“ Další tutovku spálil Čech ve 35. minutě, kdy na Pince ujížděl sám! Vystřelil ale nad. „Tušil jsem, že Pincák vystrčí hokejku, nechtěl jsem jít do blafáku. Ale stál dobře, byl nachystaný a já střílel moc vysoko, ani netrefil bránu.“

Vítkovičtí vyhráli, ale pod novým koučem Hadamczikem nesehráli zrovna oslnivý zápas. „Byl to první zápas, máme několik nových hráčů, potřebujeme párkrát vyhrát a získat sebejistotu,“ uklidňoval kouč Hadamczik.

Štěstí do nové sezony jeho týmu přímo z ledu před zápasem popřál i Pavel Kubina, který žákům a dorostencům předal 44 kompletních hokejových výstrojí hráčské asociace NHLPA. „Ve Vítkovicích jsem poprvé nakouknul do profesionálního hokeje, jsem rád, že mohu alespoň takhle dodatečně pomoci svým následovníkům.“

Vítkovice Steel - BK Mladá Boleslav 1:0 (0:0, 0:0, 1:0)

Branka: 46. Burger (Jurečka)
Rozhodčí: Minář - Gebauer, Lederer.
Vyloučení: 7:9. Využití: 1:0. Diváci: 5096.

Vítkovice: Pinc - Jurečka, M. Barinka, Kuboš, Stehlík, Krstev, Trnka - Kvapil, Petrovický, Štefanka - Ujčík, Šimíček, Svačina - Korhoň, Burger, Treille - Klimek, R. Hruška, Krenželok - od 41. min. navíc Roman. Trenéři: Hadamczik, Konečný a Moták.
Mladá Boleslav: Chábera - Kočí, Marušák, Mocek, Bauer, Brňák, Posmyk, Holub, Jindra - Štrba, Eiselt, Handlovský - Kubeš, Benda, Tomas - Boháč, M. Čech, Barinka - T. Sýkora, Nouza, R. Pšurný. Trenéři: Šejba a Gudas.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Finále
Články odjinud


Články odjinud