28. srpna 2008 • 14:56

Do Brna se vrací velký tenis

Autor: čtk
TOP VIDEA
Požár: Říkali mi, že Krejčího jako stopera neprodáme. Pomůže mu, když...
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pokusem vrátit do Brna velký tenis je mezinárodní turnaj žen RC Sport Trophy s dotací 25 tisíc dolarů, který se uskuteční od 2. do 7. září na dvorcích BLTC Brno v Lužánkách.



Poslední podobnou akcí v Brně na otevřených dvorcích byl před 36 lety Veletržní turnaj mužů.

Mezi tenistkami ze třinácti zemí budou převažovat české hráčky, kterých je mezi osmičkou nasazených hned šest. Turnajovou jedničkou bude Lucie Hradecká, 129. hráčka žebříčku WTA.

K papírovým favoritkám patří i Zuzana Ondrášková, Tereza Hladíková, Sandra Záhlavová, Andrea Hlaváčková, Nikola Fraňková a Anastasia Sevastová z Lotyšska a Michelle Gerardsová z Nizozemska.

"Tento turnaj zapadá do filozofie Českého tenisového svazu. Chceme co nejvíce pomoci našim domácím hráčkám v jejich dalším tenisovém růstu," uvedl dnes na tiskové konferenci sportovní ředitel svazu Jaroslav Baláž, který vidí do budoucna výhodu turnaje v současném termínu na začátku září.

"Ve stejné době sice probíhá US open a turnaje ve Francii a Slovinsku, ale svou velikostí je tento turnaj pro domácí hráčky ideální příležitostí k získání bodů do žebříčku," řekl Baláž.

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud