25. srpna 2008 • 12:00

Bednář pálí ostrými i v Premier League

Autor: Robert Neumann
TOP VIDEA
Extraligový šerif má v play off víc práce. Jak se rodí tresty? Ujčík už ví, co bude po sezoně
Požár: Říkali mi, že Krejčího jako stopera neprodáme. Pomůže mu, když...
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Ostrými pálil ve Skotsku i druhé anglické lize. V sobotu si Roman Bednář otevřel střelecký účet i v Premier League. V dresu West Bromwiche s přehledem proměnil penaltu proti Evertonu.



Zmírnil tím však už jen porážku na 1:2. „Byl to krásný pocit, ale body to bohužel nepřineslo," řekl Bednář Sportu.

První gól v Premier League vám tedy příliš nechutná?
„Určitě bych byl radši, kdybychom vyhráli, nebo kdyby můj gól alespoň zajistil bod. Ovšem na druhou stranu je to určitě hezké, navíc penalta přišla po akci, na které jsem se podílel."

Vystřelil jste si základní sestavu? Zatím jste dvakrát nastoupil na závěr zápasu...
„Nevím. Jde o to, že trenér sází na hru s jedním útočníkem. Ale třeba bude chtít přijít na to, že s tím jedním jsme dva zápasy prohráli. (směje se) Uvidíme, já budu pořád dělat všechno, co se dělat dá - dřít a makat a pokud možno se snažit přidat další góly."

V minulé sezoně jste se ve druhé anglické lize trefil třináctkrát. Na kolik se cítíte v Premier League?
„Žádnou metu jsem si nedal. Spíš chci být celou sezonu zdravý, pak věřím, že přijdou nějaké góly. Stejně jako minulou sezonu."

Nedávno jste připustil, že za každý gól v anglické lize věnujete určitou finanční částku na charitu. Můžete být konkrétní?
„Zatím ne, ještě se to úplně nedomluvilo. Myšlenka vzešla od kamaráda z Čech, on ví, jaký jsem typ člověka, určitě by mi to nenabízel, kdyby věděl, že bych do toho nešel. Mám tedy o motivaci navíc, budu se snažit dát gólů co nejvíc."

Je o mnoho těžší prosadit se v Premier League než o soutěž níž?
„Určitě. Když jsme podobně hráli ve druhé lize, tak jsme většinou dávali góly my, drželi míč a kombinovali. A zápas už jsme neprohráli. Teď proti Evertonu jsme sice hráli dobře, také drželi míč a nevypadalo, že by nám mohli ublížit. Jenže pak přišly dvě šance a my dostali dva góly.“

Po dvou zápasech jste bez bodu. Co na to vedení klubu?

„Zatím se nic hrotit nebude, víme ale, že už musíme nějaké body udělat. Myslím, že v obou zápasech jsme fotbalově nevypadali špatně, nicméně body jsme neudělali. První utkání na Arsenalu, to se tak nějak nebere, líto je nám porážky s Evertonem.“

Reprezentační trenér Petr Rada ve čtvrtek oznámí nominaci na úvodní kvalifikační zápas v Severním Irsku. Máte signály, že byste se v ní mohl objevit?
„Nemám, pan Rada mě nekontaktoval. Věřil jsem, že se podívám na sraz před Anglií, ale bohužel. Kluci hráli ve Wembley docela dobře, udělali dobrý výsledek, takže nevím, jestli to bude chtít trenér nějak měnit.“

V nominaci doufáte už dlouhý čas. Střílíte góly, daří se vám herně, ale pořád nic. Není to už ubíjející?

„No, hodně dlouho jsem si dělal naděje, že se v nějaké nominaci objevím a pak mě mrzelo, že jsem tam nebyl. Proto už to teď neřeším. Buď to přijde, nebo ne.“

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud