17. srpna 2008 • 20:17

Janecký a jeho hvězdy podpořili charitu

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
Nahlédněte do kabiny Třince: kdo sbírá auta a kdo by mohl být ekonom. Kacetl je...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dva roky po rozlučce s kariérou opět bavil Otakar Janecký se svým výběrem současných i bývalých hokejových osobností fanoušky v pardubické ČEZ Aréně.



V benefičním utkání ani ne z poloviny zaplněná hala sledovala umění někdejšího parťáka Wayna Gretzkého Jariho Kurriho, ale i současné české hvězdy Patrika Eliáše, Martina Erata, Martina Straku či Marka Židlického nebo bývalé reprezentanty v čele s trojnásobným vítězem Stanley Cupu Jiřím Hrdinou.

Důležitější než vítězství Hvězd Otakara Janeckého nad All Stars týmem 7:6 po samostatných nájezdech byl účel zápasu. Organizátoři věnovali 50 tisíc korun na speciální základní školu Svítání a stejnou částku na Dětský fond OSN (UNICEF). Šeky slavnostně předali v druhé třetině Janecký a jeho malý syn David.

"Chtěl bych poděkovat Otovi Janeckému a městu Pardubice za podporu této organizace," prohlásil při ceremoniálu Eliáš. Hvězda New Jersey je totiž vyslancem dobré vůle UNICEF.

V té době už diváci viděli osm branek a na úplný úvod představení bubeníků ze Svítání, předcházející nástupu hráčů na led. Fanoušci při něm aplaudovali a možná jim ani nevadilo, že z dříve avizovaných chyběli například Teemu Selänne, Esa Tikkanen, Aleš Hemský a Martin Ručinský.

Umění převáděly různé generace. Osmačtyřicetiletý Kurri, jehož sesadil z pozice nejproduktivnějšího Evropana NHL až Jágr, prokázal svůj přehled v 8. minutě, kdy přihrávkou na najetého Nilssona pomohl rozjet zaseklý brankostroj.

Janeckého výběr třikrát vedl, výběr All Star zafinišoval v závěrečné třetině, ale vedení neudržel, jak to v exhibicích bývá. Příznivci si mohli vychutnat ještě nájezdy a při nich byli úspěšní jen "domácí" Eliáš a Janecký.


Hvězdy Otakara Janeckého - All Stars 7:6 po sam. nájezdech (3:1, 2:2, 1:3)
Branky: 8. a 16. Nilsson, 18. Erat, 36. Zadina, 39. Mudroch, 57. Eriksson, rozhodující sam. nájezd Eliáš - 8. a 45. Průcha, 26. a 49. Kindl, 29. Vlk, 47. M. Straka.

Sestavy:
Hvězdy Otakara Janeckého:
Ketterer, Nurminen - Pácal, Janecký, Mečiar, Mudroch, Eriksson, Kurri, Veber - Čaloun, Eliáš, Erat - Zadina, Pospíšil, Hosták - Tormanen, Nilsson, Lehterä. Trenéři: Curt Lundmark a Dick Karlsson.
All Star: Salfický: A. Svoboda - Židlický, Kučera, Gudas, Duben, D. Kadlec, Stavjaňa - Průcha, M. Straka, Kindl - Benda, Kovařík, Haščák - Žemlička, Hrdina, Vlk - Kysela. Trenér: Pavel Marek.
jip nkr rdm



Články odjinud


Články odjinud