Miroslav Horák
5. srpna 2008 • 13:57

Hašek se asi vrátí k hokeji

TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dominik Hašek zpátky na hokejové scéně? Možná ano. Legendární gólman sice v červnu v Detroitu oznamoval definitivní konec úspěšné kariéry, ovšem teď už znovu myslí na návrat.



Hašek svůj úmysl v pondělí znovu připustil, a tak by comeback 43leté legendy mohl přijít na podzim příštího roku. „Nevylučuju to, je to možný, ale v příští sezoně určitě ne,“ pronesl Dominator pro Radiožurnál.

Podobně už Hašek mluvil před dvěma týdny, kdy veřejně oznamoval přerušení činnosti své oděvní firmy na evropském trhu. Odvážný investorský plán mu vynesl ztrátu 90 milionů korun.

Je patrné, že Hašek dumá o návratu velmi vážně. Velké potěšení z Haškových úmyslů netají jeho osobní kouč Josef Bruk.

Nestárnoucí expert brankářského řemesla a tradiční metodik Haškových letních drilů na sezony NHL se už se svým slavným klientem bavil o budoucnosti.

„Samozřejmě, že z toho Dominikova vyjádření mám radost,“ řekl Bruk Sportu. „Jenom to vítám. Zase to bude parádní práce,“ věří trenér.

Hašek se v těchto dnech chystá na oslavy se Stanley Cupem, který nedávno s Red Wings získal podruhé v kariéře.

Svatý grál přiletí do Prahy dnes večer po osmé hodině. Hašek se však zúčastní až čtvrteční moravské jízdy pod velením Jiřího Hudlera.

Den poté si Hašek převezme Stanley Cup na soukromou párty v Praze. A jeho kouč u toho nebude chybět. Bruk už se však v předstihu těší na příští rok.

„Beru to tak, že si Dominik rok odpočine a pak spolu zase začneme. Pro mě je to jasné,“ usmál se.

A kde by Hašek mohl chytat? Podle informací Sportu by to nebyla NHL, ani bohaté Rusko. Ale možná česká extraliga!

Rovněž v posledním čísle časopisu Instinkt Hašek o své hokejové budoucnosti prohlásil: „Nechci o tom mluvit, ale kdyby – pak by to byl český hokej.“



Články odjinud


Články odjinud