24. července 2008 • 16:30

Lubina údajně zavinil smrtelnou havárii

Autor: ČTK, kml, mig, hst
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

UVNITŘ VIDEO - Při nehodě u obce Trotina na Královéhradecku zemřel ve čtvrtek otec fotbalisty Lokvence. Podle serveru tn.cz je viníkem hokejový trenér Pardubic Ladislav Lubina, který se odpoledne přihlásil na policii.



Příčina nehody se vyšetřuje, dosud není přesně jasné, kdo ji zavinil, řekla ČTK mluvčí hradecké policie. Server www.tn.cz uvedl, že nehodu zavinil Lubina, který jel v jednom z osobních vozů.

Nehoda hokejisty Lubiny
Nehoda hokejisty Lubiny


Alkohol a bouračky, to Lubina zná

202486

Někdejší hokejový útočník Ladislav Lubina má za sebou pěknou řádku problémů, ve kterých hrál alkohol a auta hlavní roli.

Posuďte sami. Na začátku roku 1999 byl ještě jako hráč Třince vyřazen z kádru poté, co přišel na trénink opilý.

Téměř po roce naboural do sloupu veřejného osvětlení a semaforu. Lékaři na záchytné protialkoholní stanici mu naměřili 2,38 promile.

Někdejší reprezentant havaroval znovu na začátku roku 2005.

Tehdy hrál v Jihlavě, a cestou na trénink havaroval nedaleko Chrudimi do stromu. Z nehody vyvázl nezraněn, jeho vůz šel ale do šrotu.

Po sezoně se vrátil do Pardubic, ale ani tam se mu nedařilo změnit chování. Přišel na trénink tak opilý, že nebyl schopný trénovat.

"Byl trošku neupraven a neustrojen a trochu přepadával," vyprávěl tehdejší pardubický trenér Vladimír Martinec.

To byla poslední veřejně známá historka s dobrým koncem. Ve čtvrtek ráno už pravděpodobně jeho problémy stály lidský život...
Poté utekl, policie po něm pátrala, viník nehody se ale odpoledne sám přihlásil.

"Můžu potvrdit, že se pan Lubina osobně dostavil na služebnu ve Dvoře Králové. Při příchodu se podrobil dechové zkoušce, která byla negativní," řekl trutnovský policejní mluvčí Jiří Prouza.

Po odchodu ze stanice se unavený Lubina nechtěl s novináři příliš bavit. "Nesmírně lituju, co se stalo. Bohužel to nejde vzít zpátky. Jsem tak vyčerpaný, že k tomu nemůžu nic dalšího říct," prohlásil pardubický trerér.

V PARDUBICÍCH NIC NEVÍ

Generální manažer klubu Moelleru Zbyněk Kusý ČTK řekl, že Lubinu, který nedorazil na čtvrteční ranní trénink, v pozici asistenta zastoupil Vladimír Martinec.

"Žádné další kroky nechystáme, vyšetření nehody je věcí policie," řekl Kusý.

Bližší informace neměl ani hlavní trenér Václav Sýkora. "Zatím nevím podrobnosti," prohlásil v poledne kouč. "Ráno jsem mluvil s manažerem Zbyňkem Kusým, který mi říkal, že se něco stalo. Nevěděl ale ještě přesně co."

Sýkora trénoval v minulé sezoně ve Znojmě a s Lubinou spolupracoval až od jara. "Od té doby, co jsem v Pardubicich, Láďa problém s alkoholem neměl," řekl hlavní trenér.

TRAGÉDII ODNESL LOKVENCŮV OTEC

Hasiči k nehodě vyjížděli před půl osmou. Na místě havarovalo nákladní vozidlo s návěsem, která převážel cement, dodávka a dva osobní automobily. Celková škoda činí přibližně 900 tisíc korun.

Ta největší je však smrt otce fotbalisty Vratislava Lokvence.
"Ano, je to pravda. Volala mi to manželka," přiznal v poledne na dotaz Sportu hráč Ingolstadtu.

"Řidič dodávky zůstal uvnitř vraku zaklíněn. Hasiči jej pomocí hydraulického zařízení vyprostili, ale přes veškerou snahu lékařů muž na místě zemřel," uvedla mluvčí hasičů.



Články odjinud


Články odjinud